avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Cont 1068-alte rezerve
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Cont 1068-alte rezerve

Buna ziua.

Va rog sa-mi spuneti daca contul 1068-alte rezerve are o limita de suma ,in cazul srl-lor si daca controlul fiscal poate stabili anumite plafoane?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 15:21, 9 August 2013
Alte rezerve neprevazute de lege sau de statut pot fi constituite facultativ pe seama profitului net pentru acoperirea pierderilor contabile sau in alte scopuri, potrivit hotararii adunarii generale a actionarilor sau asociatilor, cu respectarea prevederilor legale.
Nu cumva va referiti la rezerva legala , care este deductibila in limita unei cote de 5% aplicata asupra profitului contabil, inainte de determinarea impozitului pe profit, din care se scad veniturile neimpozabile si se adauga cheltuielile aferente acestor venituri neimpozabile, pana ce aceasta va atinge a cincea parte din capitalul social subscris si varsat sau din patrimoniu, dupa caz, potrivit legilor de organizare si functionare.
In cazul in care aceasta este utilizata pentru acoperirea pierderilor sau este distribuita sub orice forma, reconstituirea ulterioara a rezervei nu mai este deductibila la calculul profitului impozabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezerva legala microintreprindere omer omer Buna ziua! Am o intrebare: pentru microintreprinderi se calculeaza rezerva legala de 5% din profitul brut sau la venituri pentru bilantul din 2008 decembrie? ... (vezi toată discuția)
Rezerve legale anairam_unid anairam_unid Rezervele legale se calculeaza in fiecare an ?In ce luna se inregistreaza in decembrie sau in ianuarie aceste rezerve?Care este nota contabila 129=1061 apoi se ... (vezi toată discuția)
Constituire rezerve capital anjuna_beat anjuna_beat exista o limitare dpdv legal, care restrictioneaza consituirea altor rezerve (cont 1068) in fiecare exercitiu financiar ? (vezi toată discuția)