avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Preluare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Preluare SRL

Buna Ziua ,

As dori sa preiau o SRL de la cineva si as avea urmatoarele intrebari .

1- Cum ma asigur ca SRL-ul nu are datorii ?.
2- Ce documente sunt necesare din partea mea ?.
3- Necesita schimbarea sediului social actual al societatii?.
4-Care ar fi aproximativ costurile de preluare al unei SRL ? .
5-Exista sanse ca pe viitor pe baza acestei preluari sa am surprize neplacute ?
6-Conteaza faptul ca societatea a avut antecedent rulaje mari?.

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 16:35, 28 August 2013
Preluarea se va face prin cesiunea de parti sociale.Pentru a va asigura ca firma preluata nu are datorii solicitati-i sa va prezinte Certificat fiscal de la Primarie(pentru taxele locale) si de la DGFP( pentru datorii la buget), precum si o balanta analitica a furnizorilor si fisele furnizorilor.Daca societatea va functiona in acelasi sediu nu este necesara schimbarea sediului social actual. Costurile sunt aproximativ 1000 lei.Daca firma preluata are litigii cu furnizori de care nu ati fost instiintati la preluare, sau alte datorii, pot aparea surprize neplacute.Rulajele mari conduc la platitor de TVA, impozit pe profit, raportari lunare la TVA si salarii. Inainte de a prelua firma, presupunand ca doriti continuarea unei activitati, este bine sa va informati cat mai precis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare societate prin cesiune ALINAfenesan ALINAfenesan buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspunsuri pentru urmatoarea situatie: o societate aflata in inactivitate temporara (suspendata) este preluata de catre un ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui srl husaru anca husaru anca buna ziua va rog sa ma lamuriti si pe mine care este procedura pentru a cumpara un srl gata infiintat dar care acum este inghetata orice activitate :">?? (vezi toată discuția)
Vreau sa cumpar firma! cum ma feresc de eventuale probleme? Liviump Liviump Buna ziua. Ma poate auta cineva cu o intrebare? Vreau sa cumpar o firma care activeaza in acest moment, are angajati si contracte in derulare. Cum ma feresc ... (vezi toată discuția)