avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... bilant nedepus la registru
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

bilant nedepus la registru

Se spune ca nedepunerea bilantului la Registrul Comertului poate duce la radierea firmei. In ce situatii se aplica acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 20:49, 22 Martie 2009
Buna,
conform lg 31/1990 rep care spune
"Art. 237 - (1) La cererea oricărei persoane interesate, precum şi a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, tribunalul va putea pronunţa dizolvarea societăţii în cazurile în care:
a) societatea nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot întruni;
b) societatea nu a depus, în cel mult 6 luni de la expirarea termenelor legale, situaţiile financiare anuale sau alte acte care, potrivit legii, se depun la oficiul registrului comerţului;
c) societatea şi-a încetat activitatea, nu are sediul social cunoscut ori nu îndeplineşte condiţiile referitoare la sediul social sau asociaţii au dispărut ori nu au domiciliul cunoscut sau reşedinţa cunoscută;
d) societatea nu şi-a completat capitalul social, în condiţiile legii."
Succes !

subscriem celor spuse de coleg, cu metiunea ca, exista noi reglementari prin care radierea se va intampla mult mai repede, dupa doar doua termene in care nu s-au depus situaţiile financiare lunare(dupa 2 luni, 3 luni sau 6 luni)
Art 237 din Legea 31/1990 este citat corect , deci pentru nedepunerea bilanturilor la Reg com acesta poate sa ceara dizolvarea sociatatii Mentionez ca pana la radiere mai este o cale lunga .
Am o intrebare pentru eurolex: ati mai facut afirmatia pe un alt subiect dar nu ati probat-o ca exista noi reglementarii !?? care sunt acestea sa le stim si noi ?? dupa cate stiu Legea 31/1990 nu sa schimbat in ultimele luni dar ceea ce pot sa va spun sigur este ca situatiile financiare sunt anuale nu lunare !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare/radiere srl alext alext Doresc radierea unui SRL cu asociat unic, fara lichidator. Eu sunt asociat unic si administrator. Are sediul expirat din 4 iunie 2007 si are bilantul anual ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala activa sau inchisa? sbgkd sbgkd Buna... Detin o societate comerciala din 1995,in anul 1998 a-m depus o cerere la finante ptr. inchidere temporara,ulterior a aparut problema cu marirea ... (vezi toată discuția)
Actualizare date administrator simircea simircea Stimati Domni, Sunt administrator si asociat unic la un SRL din 1994 declarat pe o perioada nelimitata - in conditiile in care nu a intervenit nicio ... (vezi toată discuția)