avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Fundatie - comercializare obiecte cu caracter religios
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Fundatie - comercializare obiecte cu caracter religios

O fundatie doreste sa isi deschida un srl a carui activitate sa fie comercializarea de iconite, cruciulite si alte obiecte cu caracter religios..As dori sa stiu pasii de urmat pentru deschiderea SRL-ului.E normal ca la orice srl sau mai trebuie ceva in plus
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:27, 22 Septembrie 2013
Infiintarea unui SRL urmeaza aceeasi proedura ca si cand s-ar infiinta de catre o persoana fizica.

Insa atentie la obiectul de activitate.

Comercializarea obiectelor de cult de catre persoane fizice sau juridice se poate face cu autorizatie de la arhiepiscopie, caci conform legii in vigoare, doar cultele pot produce, distribui si comercializa bunuri de uz bisericesc.

Legea 103/1992 dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult
Art. 1
Biserica Ortodoxă Română şi celelalte culte religioase au, în exclusivitate, dreptul de producere şi valorificare a obiectelor şi veşmintelor de cult, precum şi de tipărire a cărţilor de cult, a celor teologice sau cu conţinut bisericesc, necesare practicării cultului.

Prin obiecte de cult, în sensul prezentei legi, se înţeleg vasele liturgice, icoanele metalice sau litografiate, crucile, crucifixele, mobilierul bisericesc, cruciuliţele şi medalioanele cu imagini religioase specifice cultului, obiectele de colportaj religios şi altele asemenea. Se asimilează obiectelor de cult şi calendarele religioase, precum şi produsele necesare exercitării activităţii de cult, cum ar fi tămîia şi lumînările, cu excepţia celor decorative şi a celor pentru nunţi şi botezuri.
..........

Art. 2
Producerea sau valorificarea bunurilor prevăzute la art. 1 de către alte persoane, fizice sau juridice, decît cultele religioase se poate face numai cu autorizarea lor prealabilă, dată în condiţiile stabilite de către fiecare cult în considerarea propriei sale exclusivităţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie lumanari romanul1 romanul1 Buna ziua, As dori sa imi deschid un laborator de lumanari(in special lumanari tip cult) si as dori sa stiu daca mai este necesara obtinere autorizatiei de la ... (vezi toată discuția)
Obiecte cult - exclusivitate episcopie? bau_bau bau_bau Buna ziua. Sunt constient e legea 103/1992. Insa, ceea ce vreau eu, suna cam asa: Am fost in vizita la o manastire din Ucraina, care produce tot felul de ... (vezi toată discuția)
Comercializare obiecte de cult - scutire la plata impozitelor otto2007 otto2007 Buna ziua, Produc si comercializez obiecte de cult. Am aprobarea arhiepiscopiei. Sunt scutit de impozit? Pana acum am platit. Daca sunt scutit ce demersuri ... (vezi toată discuția)