avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare datorie

Cum pot recupera o suma datorata de catre o persoana , care a fost si angajat al firmei ? Suma respectiva reprezinta un imprumut intre noi , pe care doresc sa-l recuperez, desi persoana respectiva se sustrage, sustinand ca are si alte datorii , si ca nu are , sau, pur si simplu, neraspunzand la telefon.
Ce pot sa fac ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 11:59, 26 Septembrie 2013
Aveti contract autentificat la notar? Sau o chitanta de mana? Daca e varianta a, mergeti la executor, daca e varianta b, depuneti cerere de chemare in judecata la judecatoria sectorului paratului si cereti obligarea lui la restituirea sumei. Daca aveti o chitanta, sau martori !
Din pacate in penal nu poate fi cercetat, practica judiciara penala e clara.
NU, din pacate , nu avem contract sau chitanta . Probabil ca nu vom mai putea recupera banii .
Il luati de msana, il duceti la notar si incheiati un contract de imprumut. Sau la mediator si il faceti sa recunoasca imprumutul si incheiati un acord de mediere. promiteti-i ca il mai pasuiti o vreme, orice numai sa semneze ceva. Altfel, nu aveti sanse in instanta.
Multumesc , pentru raspuns . Poate , de rusine , ar fi de acord sa faca acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lmprumut bani familistu familistu In 2011 am luat niste bani imprumut de la un vecin cu act la notar. Termen de rambursare 31.12.2011. Evident din pacate nu am restituit bani. Am gasit ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani Ramona1982 Ramona1982 am dat cuiva bani imprumut anul trecut in luna decembrie fara sa fac vreo chitanta de mana sau vreun contract, dara am avut martori, ma pot folosi de ei in ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie parinte adrianaion adrianaion ma confrunt cu o problema grava in sensul ca tatal meu m-a inselat.l-am imprumutat acum 6 ani cu suma de 12500 euro intelegandu-ne ca ne va da datoria cand isi ... (vezi toată discuția)