avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 258 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada lucrata intr-o firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada lucrata intr-o firma

Buna ziua.

As dori sa stiu daca dintr-o luna intreaga am lucrat 10 zile lucratoare, deci 2 saptamani, acea luna se considera integrala la acordarea zilelor de concediu sau nu?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:13, 30 Septembrie 2013
Se considera 2 saptamani lucrate si nu o luna intreaga .
Buna ziua.

Imi puteti spune cum se calculeaza in acest caz concediul?
Nu se poate considera cele 1.75 zile pentru luna respectiva?
Se poate aplica regula de 3 simpla.

Daca pentru o luna de zile lucrata, de exemplu, salariatul beneficiaza de 2 zile lucratoare de CO atunci pentru 1/2 din luna va abneficia de 1 zi lucratore de CO.

Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile concediu de odihna razvantamasanu razvantamasanu Buna tuturor, Am intanit o mica problema zilelea astea la serviciu legat de zilele de concediu ce mi se cuvin. Ca sa fiu direct va spun ca m-am angajat pe ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihnă Mandyna Mandyna Bună ziua... Lucrez într-un salon, program 1/1zi,cartea de muncă plătită la 8 ore... Cu toate ca în contractul de muncă figurez cu drept la Concediu ... (vezi toată discuția)
Durata concediului de odihna monica_pop62 monica_pop62 Am o mica disputa referitoare la numarul de zile de CO la care are dreptul un salariat care s-a angajat in 20 martie 2011: - cfm CIM are dreptul la 21 de ... (vezi toată discuția)