avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... F.P. pensie invaliditate grd.III
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

F.P. pensie invaliditate grd.III

Buna ziua,
Va rog sa imi raspundeti cat mai urgent la urmatoarea speta. Un functionar public prezinta o decizie de invaliditate grd.III, si imi face o cerere de incetare a raporturilor de serviciu cu data ivirii invaliditatii. Nu doreste sa munceasca 4 ore, cat ar avea dreptul.
Ce temei legal folosesc pentru incetarea raporturilor de sv.? Acordul partilor? Pentru ca nu merge incetarea de drept! Exista posibilitatea suspendarii rap.de sv.pe perioada de 1 an, pana la termenul de revizuire?
Temei legal, va rog. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:35, 1 Octombrie 2013
1. Din Legea 188/1999 privind Statutul functionarilor publici:

Art. 97. - Încetarea raporturilor de serviciu ale funcţionarilor publici se face prin act administrativ al persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică şi are loc în următoarele condiţii:
a) de drept;
b) prin acordul părţilor, consemnat în scris;
c) prin eliberare din funcţia publică;
d) prin destituire din funcţia publică;
e) prin demisie.

2. Asadar incetati raporturile de serviciu cu art.97, lit. c) sau lit.e).
Adica , art.b :)
Asa am si procedat, am incetat raporturile de serviciu cf.art.97, lit.b) din Legea 188/1999, coroborat cu art.51, lit d) din Legea 263/2010.
Multumesc pentru raspuns si promptitudine!
Scuze, este vorba de art.97, lit.b).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea raporturilor de serviciu tif tif Buna ziua, Ma numesc Tobosaru Ion Florin si sunt functionar public intr-o primarie si doresc incetarea raportului de munca. Cum trebuie sa procedez, ce ... (vezi toată discuția)
Raport de serviciu roxana_royx roxana_royx Care sunt modalitatile de stingere a raportului de serviciu? (vezi toată discuția)
Demisia la functionarii publici CorinaP85 CorinaP85 Buna ziua Conform art 102 din Legea nr.188/1999 functionarul pb poate sa comunice incetarea rap de serviciu prin demisie care produce efecte dupa 30 de zile ... (vezi toată discuția)