avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Exceptia tardivitatii introducerii plangerii penale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Exceptia tardivitatii introducerii plangerii penale

Buna ziua,am o intrebare. Am facut o plangere penala ptr tulburarea de posesie,art 220 din codul penal.la care am pus poze (65) evidente,doveditoare,plus cele facute de politie. S-a dat NUP,am facut plangere impotriva NUP,s-a constatat ca am dreptate si s-a trimis dosarul inapoi la sectia de politie ptr anchetare superficiala,politie din nou a propus NUP care s-a confirmat de parchet,desi nu este nici o hartie in plus in dosar sau vreo ancheta.Faptuitorul este o societate comerciala de constructii.Am facut in termen de 20 zile de la comunicarea de catre parchet a NUP,plangere la judecatoria de sector,care a invocat din oficiu exceptia tardivitatii introducerii plangerii impotriva solutiei de netrimitere in judecata si a dat solutie DEFINITIVA pe motiv de admite exceptia tardivitatii plangerii.Deci inteleg ca nu se mai poate face nimic? Dar este o mare greseala facuta de instanta.Solutia de NUP am primit-o prin posta,comunicata,pe data de 28.05.2013,stampila postei.Eu am facut plingerea si am trimis-o cu confirmare de primire pe 14.06.2013(vineri).A ajuns la registratura judecatoriei pe 17.06.2013(luni) si dosarul s-a inregistrat cu data de 17.06.2013. Unde este tardivitatea. Din 28 inclusiv pana in 14 inclusiv sunt 18 zile,sau nu stiu eu cum se socotesc cele 20 zile ? Din 29.05.2013 pana in 17.06.2013 sunt 20 zile ? Eu cred ca am dreptate si intrebarea este daca este o greseala a instantei, nu mi-se pare corecta si legala solutia data,se poate face ceva?Multumesc
Buna ziua. Acusi 2 ani am avut un incident foarte neplacut(bazat pe anturaj) si am participat la un jaf .ne-au luat la sectie au luat amprente au facut poze, insa nu ma chemat la tribunal dupa vreo saptamana mi-a venit acasa un plit in care scria citez"amenda administrativa in valoare de .... plus ch de judecata in val de .... intrebarea este daca pot da de carnet ???????!
NU inteleg daca ati facut plangere la procurorur ierarhic superior initial sau v-ati dus direct la instanta si daca ati facut la ce data ati depus plangerea la procurorul ierarhic superior?
Da am facut plangere la procurorul ierarhic superior si dupa ce a venit NUP am facut la instanta Judecatoriei de sector,in 20 zile de la comunicare.eu spun ca din calcul intre 28.05.2013(stampila postei cu ziua cand am primit comunicarea) si 14.06.2013(stampila postei cu ziua in care am trimis plangerea la judecatorie) sunt 17 zile,deci mai putin de 20 zile
Repet intrebarea, la ce data ati depus plangerea la procurorur ierarhic superior si la ce data ati primit raspunsul.

Alte discuții în legătură

Penal-contestarea rezolutiei proces_ro proces_ro Am primit o rezolutie de neincepere a urmaririi penale (NUP) a paratului. Ca reclamant stiu ca pot face contestatie catre prim procuror in 20 de zile. In ... (vezi toată discuția)
Calcul termen impotriva solutiilor prevazute de art.278 cpp Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA In data de 06.04.2010 se emite rezolutie procuror-dispune NUP; in data de 31.05.2010 se comunica rezolutia partii adverse. In data de 15.07.2010 partea ... (vezi toată discuția)
Drept penal - respingere plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului formulata in termen Lucian27 Lucian27 Am formulat plangere impotriva rezolutiei prim- procurolului la Judecatorie si mi-a respins-o ca tardiv formulata, desi pot dovedi cu stampila de plicul ... (vezi toată discuția)