avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Confuzie INM cu magistratura
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Confuzie INM cu magistratura

In foarte multe mesaje din acest forum se confunda admiterea in magistratura cu admiterea la INM...
Admitere in magistratura: Ocuparea directa a unui post de judecator sau procuror - candidati cu vechime si practica juridica - se organizeaza mai multe examene anual in functie de posturile disponibile
Admiterea la INM : Admiterea ca auditor la INM, dupa absolvirea a 2 ani este repartizat ca magistrat - orice licentiat in drept indiferent de vechime - se organizeaza un singur examen anual.
Rog pe cei care doresc si au timp sa dea mai multe detalii (diferente privind temeiul legal, mod de organizare a concursului, etc.)
"diferenta" e in mintea ta. faptul ca unii sunt incadrati direct nu are nici o relevanta. ce vrei sa se numeasca admitere in "auditura" .
din cate stiu examene pe post nu se vor mai organiza pentru ca legea nu mai prevede aceasta posibilitate. diferenta era ca existau materii in plus gen organizare (legile lor) si la ultimu cedo si decizii ale curtii contra. respectiv se putea scrie cu coduri pe masa.
das Reich, te inseli amarnic. Intr-adevar, exista o maaare diferenta intre cele doua! N-ai decat sa te distrezi cu "admiterea in auditura"... Daca tu crezi ca odata intrat la INM esti deja magistrat, foarte bine! De altfel, eu zic sa te mai informezi si in legatura cu examenele pe post, care se tin in continuare intr-o veselie!
P.S.: Crede-ma pe cuvant, eu am intrat anul trecut in "auditura", asa ca macar teoretic sunt mai informata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre avocati maria20 maria20 Buna!Sunt studenta la drept. As dorit sa-mi spuneti care sunt pasii pentru a ajunge magistrat.Ce trebuie sa mai fac pe langa perioada de stagiatura de 2 ani , ... (vezi toată discuția)
Admitere i.n.m dupa 5 ani experienta in domeniul juridic ca avocat ContSters126583 ContSters126583 Se considera in cazul unui avocat si cei 2 ani ca stagiar + 3 ani definitiv la cei 5 ani necesari pentru admiterea la I.N.M? Sau doar perioada dupa incheierea ... (vezi toată discuția)
Judecatori Elenushhh Elenushhh As vrea sa stiu...mai multe informatii despre cu se poate ajunge judecator? (vezi toată discuția)