avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Corupere Minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Corupere Minori

Buna ziua, eu am 30 de ani si sunt intro relatie cu o fata de 15 ani, nu am avut rapoarte sexuale pana acuma, prima mea intreabare ar fi daca e infractiune confrom noului cod penal actul sexual in care ea este de acord de la 15 sau 16 ani?. A doua intrebare este sunt considerat tutore daca mama ei cu mama mea sunt verisoare de gradul 3 si ea este adoptata iar noi traim in orase diferite?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:38, 29 Octombrie 2013
Nu este savarsita infractiunea de act sexual cu un minor.

Actul sexual, de orice natura, cu o presoana de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani se pedepdeşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.


Cu aceeaşi pedeapsa se sancţiuneaza actul esxual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelaşi sex între 15 şi 18 ani, daca fapta este savârşita de tutore sau curator, ori de catre supravefhetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa , ori daca faptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia.

Daca actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit varsta de 18 ani , a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de catre faptuitor, direct sau indirect victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.


Daca faptele prevazute în alin. 1-3 au fost savârşite în scopul producerii de materiale pornografice, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi, iar daca pentru realizarea acestui scop s-a folosit constrângarea, pedeapsa este închisoarea de la 5 al 18 ani şi interzicerea unor drepturi.
Când fapta prevazuta în alin. 1 a fost savârşita în împrejurarile prevazute în art. 197 alin. 2 lit. b ori daca faptele prevazute în alin. 1 şi 4 au avut urmarile prevazute în art. 197 alin. 2 lit. c, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi.

Daca fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

Infractiunea de seductie presupune intretinere unor relatii sexuale , pe fondul unor promisiuni de casatorie, neonorate.


Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am si eu o intrebare foarte importanta - sex intre minori, consecinte legale razvii96 razvii96 se poate baga in puscarie un baiat de 17 ani ca a facut sex cu fata de 15 ani? Eu sunt acela, dar ea a vrut, a venit la mine si a zis ca vrea sa facem sex, si ... (vezi toată discuția)
Infracþiunea de viol ! alexsisco alexsisco Buna seara , cine imi poate spune care este raportul dintre infracţiunea de viol şi act sexual cu un minor ? (vezi toată discuția)
Este ilegala o relatie sexuala cu un baiat de 17 ani? anonim1234 anonim1234 Buna ziua, Spuneti-mi daca este ilegala o relatie sexuala cu un baiat in varsta de 16 ani daca acesta a fost de comun acord. cealalta persoana fiind majora. ... (vezi toată discuția)