avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Radiere autoturism
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Radiere autoturism

Buna ziua. As dori sa stiu daca pot scoate din evidentele fiscale un autoturism fabricat in 1986 pe baza unei declaratii pe proprie raspundere data in fata notarului. Autoturismul respectiv a fost vandut si nu se stie cine este actualul proprietar. Nu exista acte de provenienta. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: kostin , utilizator 09:43, 4 Septembrie 2014
Nu puteti.

Va trebuie o hotarare judecatoreasca.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns si v-as ruga sa-mi spuneti ce lege sau ordonanata prevede acest lucru.
Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal: scoaterea sau radierea din evidenta fiscala a unui mijloc de transport se face in baza unei declaratii la care se anexeaza:

- factura sau contractul de vanzare-cumparare care va fi insotit de o copie a certificatului de atestare fiscala care a stat la baza instrainarii mijlocului de transport;
- certificatul de distrugere eliberat de centrul de colectare a fierului vechi;
- certificatul de radiere emis de Politie in urma instrainarii.

Termenul scadent pentru declararea instrainarii este de 30 de zile de la data incheierii actului de vanzare-cumparare sau a certificatului de distrugere. Aceasta obligatie cade in sarcina vanzatorului respectiv a fostului proprietar.
Nedeclararea sau declararea instrainarii peste termenul legal prevazut de lege se sanctioneaza cu amenda.


Radierea unui autovehicul din circulatie de pe numele dvs. in cazul in care cumparatorul refuza sa efectueze transcrierea transmiterii dreptului de proprietate

In cazul in care cumparatorul refuza sa transcrie dreptul de proprietate, este necesar sa va adresati instantei de judecata competente.

Daca prin hotararea judecatoreasca se constata transferul de proprietate se poate solicita si radierea din evidentele fiscale.

Daca prin hotararea judecatoreasca se dispune radierea, se vor depune la autoritatea competenta urmatoarele documente:

cerere;
fisa de inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare;
hotararea judecatoreasca ramasa definitiva care atesta ca vehiculul a fost instrainat;
trei exemplate completate ale certificatului de radiere;
actul de identitate in original si copie.

In baza documentelor depuse la ghiseu vi se elibereaza si un certificat de radiere in baza caruia se radiaza din evidentele fiscale autoturismul.



Am inteles ca nu aveti contract de vanzare-cumparare, deci va trebui sa obtineti o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare.
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Daa cunoasteti datele de identificare ale auto ,contactati personal SPR evidenta auto,
detaliati succesiunea de evenimente si autoritatea daca evidentiaza in baza proprie de date inregistrari referitoare la detinatorii actuali,pot elibera document in baza caruia,alaturi de cererea dvs,autoritatea fiscala poate dispune radierea auto de pe rolul dvs fiscal-ulterior achitarii eventualelor debite
Buna ziua,
Daca nu se mai cunoaste numele cumparatorului, am doar CIV(carte identitate autovehicul) si niciun alt act, ma pot adresa instantei, in vederea obtinerii unei hotarari judecatoresti?

Practic, imi puteti spune ce pasi ar trebui sa urmez .. adica ma duc la judecatoria de sector si ce solicit? Ca vreau sa dau in judecata pe cineva caruia nu-i cunosc numele, pentru ca.. ?

Multumesc mult.
Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2014
kostin, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce acte imi trebuie sa scoat masina de la impozit sau sa o radiez dani3ls dani3ls salut acum ceva timp am cumparat o masina am facut contract de vanzare cumparare cu proprietaru eu am fost si am declarato la impozit dar nu am trecuto pe ... (vezi toată discuția)
Contract comodat auto + certificat fiscal ? trafyctz trafyctz Buna ziua, intentionez sa vand o masina inmatriculata inainte de 2006, deci, cu taxa de timbru neplatita iar pentru a evita platirea taxei cel care o cumpara ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta iar dupa doi ani fiscul imi cere sa platesc impozitul silviu87 silviu87 buna seara. acum doi ani si jumatate am vandut un autoturism, care era inregistrat doar la fisc pe numele meu, nu si la politie, unui alt cetatean dintr-un ... (vezi toată discuția)