avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de comun acord in instanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de comun acord in instanta

Sotia vrea sa divorteze de comun acord in instanta.

dupa noul cod civil exista un model de cerere de divor de comun acord?

eu vreau custodia comuna dar cine imi stabileste un program de vizita pentru minor si cat voi platii pensie alimentara?

vrea sa mergem amandoi zilele astea sa divortam in istanta dar cine lamureste si acele probleme?
Cel mai recent răspuns: andreiionel , utilizator 19:11, 11 Noiembrie 2013
Va trebui să mergeţi la un mediator înainte, conform legii, cel puţin pentru a vă înforma despre mediere.La mediator însă vă puteţi înţelege asupra tuturor aspectelor privind desfacerea căsătoriei şi puteţi încheia un acord de mediere, care va fi ulterior prezentat instanţei, se va lua act de el, şi pe baza lui se va pronunţa divorţul.
Si ancheta psiho-sociala pentru stabilirea domiciliului minorului, o face tot mediatorul???
Da, mediatorul poate solicita și efectuarea anchetei psiho-sociale, pentru ca atunci când părțile vor merge cu acordul la instanță pentru a se lua act de el și a se pronunța hot. de expedient, părțile să aibă toate demersurile necesare efectuate.
sotia vrea custodie comuna dar sa fie mentionat ca poate scoate oricand copilul peste granita la fel si eu fara aprobarea celulilalt parinte. se poate asa ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere - divort cu minor, practica instantelor Cezar augustin Dinu Cezar augustin Dinu ne confruntam cu o situatie delicata si contradictorie: se incheiere un acord de mediere, privind divortul si toate accesoriile - printre care si stabilirea ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, custodie copil - informatii generale Mira_A Mira_A care este cea mai ieftina modalitate de a divorta amiabil, daca avem copil minor si apartament si bunuri comune? se poate la notar sau la primarie? Daca nu, la ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca exclusiva obtinuta claudettee claudettee Buna ziua. Am un copil de 2 ani, dintr-o relatie de concubinaj. Copilul este recunoscut de tata, insa noi nu am locuit niciodata impreuna. In urma unui acord ... (vezi toată discuția)