avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare carte de identitate, contract de vanzare ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare carte de identitate, contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere

daca o persoana are contract de vanzare cumpare cu intretinere catre fiica sa dar nu locuieste la adresa unde are contractul ci undeva la tara ,trebuie sa se prezinte la serviciul de evidenta populatiei ori de cate ori aceasta trebuie sa schimbe CI sau poate sa dea o declaratie in fata politistului din satul unde locuieste?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:32, 12 Noiembrie 2013
Din ceea ce stiu, trebuie mers la notariat si data o declaratie in fata notarului prin care se certifica faptul ca persoana respectiva este primita in spatiu, iar actul notarial fiind ulterior prezentat la Serviciul de Evidenta a Populatiei, fara a mai fi necesara prezenta titularului contractului de vanzare cumparare, adica a proprietarului.
Cu clauza de intretinere sau (si) cu clauza de uzufruct viager ori abitatie?

Daca e doar cu clauza de intretinere nu e nevoie sa se prezinte. Numai in cazul in care exista si una din celelalte doua clauze (uzufruct viager ori abitatia) este necesar acordul celui care a vandut.
Daca nu vrea sa se deplaseze sa faca ce i-a scris margaritoiu: declaratie de consimtamant la notar - nu este valabila o astfel de declaratie data unui politist, nici nu cred ca ar lua-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de identitate si uzufructul viager Ivan Mihaela Ivan Mihaela In anul 2002 am facut un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere a unei matusi (uzufruct viager). Luna aceasta fata mea trebuie sa isi faca ... (vezi toată discuția)
Dovada domiciliului vyorel_ro vyorel_ro Conform legii evidentei populatiei (Ordonanţă de urgenţă nr. 97/2005 din 14/07/2005 Versiune actualizata la data de 30/07/2007 privind evidenţa, ... (vezi toată discuția)
Solicitare informatie eliberare act de identitate expirat ionut.tanase ionut.tanase Buna ziua, Va rog sa imi precizati daca in momentul cand doresc sa imi reinnoiesc cartea de identitate (care este expirata) este nevoie sa mai fie prezent ... (vezi toată discuția)