avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovarea in clasa
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovarea in clasa

Buna seara.
Sunt referent superior intr-o institutie publica, anul acesta am absolvit o facultate cu studii de lunga durata si am promovat examenul de licenta, iar acum urmeaza sa promovez in clasa. Va rog sa-mi spuneti cum voi fi incadrat ca inspector principal sau asistent ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:11, 12 Noiembrie 2013
Inspector asistent si salariul corespunzator treptei 3 de salarizare
Multumesc.
Legea nr.188/1999:
Art. 68. - (1)
În urma dobândirii unei diplome de studii de nivel superior, funcţionarii publici de execuţie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei funcţii publice într-o clasă superioară celei în care sunt încadraţi, dacă studiile absolvite sunt în specialitatea în care îşi desfăşoară activitatea sau dacă autoritatea ori instituţia publică apreciază că studiile absolvite sunt utile pentru desfăşurarea activităţii.
(2) Promovarea în condiţiile alin. (1) se face prin transformarea postului ocupat de funcţionarul public ca urmare a promovării examenului.
(3) Promovarea în clasă nu se poate face pe o funcţie publică de auditor sau de consilier juridic.
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in clasa victoria1 victoria1 buna ziua. sunt functionar public cu functia de referent, am absolvit facultatea de drept si doresc promovare pe functia de inspector. am depus o cerere ina ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa bratu nicolae bratu nicolae Buna ziua.Am si eu o intrebare la care as vrea sa-mi raspundeti daca se poate.Lucrez la o primarie de comuna functionar public, referent superior 2.De curand ... (vezi toată discuția)
Transformare post functionari publici beatrice-gabriela beatrice-gabriela as vrea sa ma lamuriti intr-o problema:sunt salariata la o primarie incadrata pe functia de referent asistent 2 cu atributii de contabilitate.in 2009 am dat ... (vezi toată discuția)