avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Repartizare profit ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Repartizare profit ONG

Am si eu o intrebare poate mai ciudata: daca un ONG are si activitate economica si inregistreaza profit aferent acestei activitati, dar are pierdere din activ. fara scop patrimonial, poate sa- si acopere aceasta pierdere cu profitul din activitatea economica? Am voie sa acopar pierderile anilor anteriori din AFSP, cu profitul inregistrat in anul curent din AE?
Astept parerile voastre, multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:48, 9 Decembrie 2013
Legat de activitatea non-profit este impropriu sa se vorbeasca de "pierdere" sau de "profit", este vorba de excedent sau un deficit... unele organizatii pot chiar in mod firesc sa mearga pe minus an de an, uneori chiar asta le este menirea ( de exemplu o asociatie care are ca scop repararea unei constructii... din banii intiali cheltuie treptat tot pana lucrarea este gata si patromoniul e zero si ea si-a atins scopul si se dizolva....). Profitul din activitatea economica oricum trebuie fie sa il revinvesteasca fie sa il aloce pentru activitatile nonprofit si se adauga la ce va incasa ca venit nonprofit in anul vizat plus ce a ramas din anii trecuti daca a ramas... nu cred ca se poate vorbi de "acoperire pierdere". Practic folositi un limbaj specific activitatilor lucrative care nu este aplicabil celor non-profit...
Contabilitatea rezultatului reportat se tine distinct pentru activitatile fara scop patrimonial si activitatile economice, cu ajutorul conturilor:

1171 - Rezultatul reportat reprezentand excedentul nerepartizat sau deficitul neacoperit privind activitatile fara scop patrimonial
1172 - Rezultatul reportat reprezentand profitul nerepartizat sau pierderea neacoperita privind activitatile economice

Cititi tot comentariul de la adresa:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contul 117 lylyan lylyan buna ziua puteti sa imi spuneti, din acest an se foloseste pt fiecare exercitiu finantiar un analitic pt 117? multumesc (vezi toată discuția)
Inchidere 2014 cu pierdere simomagda simomagda buna ziua, urmatoarea speta: o microintreprindere obtne profit brut in 2014 - 1780 impozit venit 5680 ... (vezi toată discuția)
Dividende claudiaP claudiaP Buna ziua, Care este suma care s epoate repartiz aca dividende la un SRL? Soldul contului 121 este SFC=52.126,19 lei, iar soldul contului este ... (vezi toată discuția)