avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vreau sa deschid ghereta Fornetti
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vreau sa deschid ghereta Fornetti

Buna ziua, Incerc sa deschid o ghereta gen forneti pe o strada principala langa statia de autobus, si nu stiu unde sa ma duc sa cer spatiu, aprobari, ce conditi trebuie sa indeplinesc, in mai putine cuvinte, nu stiu de unde sa incep. Va multumesc frumos, anticipat
Cel mai recent răspuns: IulianL , utilizator 18:55, 24 Martie 2018
Din cate stiu, trebuie sa incheiati un contract de *franciza cu cei de la ....nu avem voie sa scriem denumiri de societati. Ei au know-how-ul, cuptoarele, aluatul, ambalajul (pungile) si incheie contracte numai cu cei care le asigura un anumit target (volum vanzari minim / luna).

Targetul acesta o sa-l stabileasca cei de la....dar, daca dvs. puteti sa dovediti ca realizati acest target, puteti incheia contractul. Asadar, trebuie sa aveti un vad comercial bun!

Trebuie sa aveti societate (nu stiu daca se poate si IF sau alta forma juridica...(rezervare denumire la Oficiul Registrului Comertului in zona de unde apartineti, act constitutiv, cereri completate la O.R.Comertului, administrator care poate sa fie patronul...ma rog, asociatul unic sau asociatul).

Deocamdata atat stiu sa va spun.

Nu stiu daca cuptoarele se iau in leasing sau in custodie...

Pentru spatiul pe care vreti sa amplasati ghereta, va adresati primariei sau luati un spatiu in chirie, respectiv comodat.

Avizele sanitar, sanitar veterinar, SSM, PSI...etc, vin odata cu deschiderea. Reprezentantii institutiilor se deplaseaza la fata locului, in baza declaratiei dvs.pe proprie raspundere privinnd cunoasterea normelor.

*Franciza este operațiunea care îmbracă forma unui contract prin care o persoană numită francizor (în engleză franchiser) îi acordă unei alte persoane, numită beneficiar sau francizat (în engleză franchisee), dreptul de exploatare a unui ansamblu de drepturi de proprietate industrială sau intelectuală, în scopul de producție sau de comercializare a anumitor tipuri de produse și/sau de servicii. Obținerea unei francize implică plata unei taxe de intrare în sistem precum și a unor redevențe anuale, de regulă sub forma unui procent din cifra de afaceri.

Alegerea vadului comercial este esentiala in contractele de franciza de acest tip!



Va urez succes!
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2013
Herra_, utilizator
Firma de unde as lua produsele, imi afera ei tot ce am nevioe, eu am nevoie de spatiu si aprobari. Va multumesc frumos ca mi-ati raspuns, si am sa va scriu din nou daca ma impotmolesc, undeva pe parcurs :-). Va doresc o zi minunata!!!
Succes! Va asteptam!
Buna ziua
Ati mai deschis franciza? se merita? Cam ce vanzari pe luna trebuie sa ai pentru a fi profitabil?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de franciza elfulina elfulina putem spune ca avem de-a face cu un contract de franciza, daca beneficiarul nu va primi si know-how-ul de la francizor?? beneficiarul primeste in schimb ... (vezi toată discuția)
Contract de franciza gyoni8 gyoni8 Va rog foarte mult, daca se poate sa ma ajutati cu un draft de contract de franciza, care sa se apropie cat de cat de cerintele Ordonanţei nr. 52/1997 din ... (vezi toată discuția)
Masina firmei lovita. sunt obligat sa platesc ? GabrielGBR GabrielGBR Buna ziua. Am lucrat la o firma ca Agent vanzari pe masina firmei. Am lovit masina intr-o bordura la prag iar cei de la firma respectiva ma pun sa platesc 100 ... (vezi toată discuția)