avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere cu permisul suspendat pt acumulate a 15 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere cu permisul suspendat pt acumulate a 15 puncte

sunt un taximetrest din pacate am acumulat 15 pucte de penalizare ultima amenda de centura stiam ca am 12 14 pucte si lam intrebat pe domnul politist daca ma imi este valabil permisul iar el mi raspus ca da sa merg fara grij la o saptama am fost oprit iaras mi cerut actele lem dat si am fost iformat ca am permisul suspendat .a ajus dosarul la udriste si a fost trimis la parchet ce solutionare pote sami dea domnul procuro .
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:23, 1 Decembrie 2013
Cand s-a intamplat incidentul? ati fost audiat? daca este recent evenimentul, este posibil ca dosarul sa fie trimis la Parchet pentru numar unic, daca politistul v-a spus ca l-a trimis cu propunere este altceva.
Este ceva putred la mijloc....Politistul trebuia sa retina permisul daca aveati 15 puncte! ...sau sa primiti o instiintare acasa ca sa predati permisul de bunavoie la politie... la NOI in oras vine sectoristul cu "fluturasul" si semnezi sau semneaza cineva din familie pe baza de BI/CI.
Punctele le-ati primit in tmpul exercitarii profesiei cand ati transportat pasageri sau cand erati fara pasageri?

hg1391
Art. 97. –
(4) Se excepteaza de la obligatia de a purta centura de siguranta:
c) conducatorii de autoturisme care executa servicii de transport public de persoane, în regim de taxi, când transporta pasageri;

In cazul punctelor permisul se suspenda dupa ce se trimite notificarea si nu il predati in termenul de 5 zile.

Art. 209. – (1) La cumulul a cel putin 15 puncte de penalizare, serviciul politiei rutiere din judetul care are în evidenta conducatorul de autovehicul comunica acestuia, în scris, în termen de 10 zile de la data înregistrarii în evidenta a ultimelor puncte de penalizare, sanctiunea contraventionala complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, precum si obligatia de a se prezenta la sediul politiei rutiere, în termen de 5 zile de la primirea înstiintarii scrise, pentru a preda permisul de conducere.
(2) Titularul permisului de conducere are dreptul de a conduce autovehicule de la data cumularii celor 15 puncte de penalizare si pâna la data expirarii termenului când avea obligatia de a preda permisul de conducere sau, dupa caz, pâna la data predarii permisului de conducere.
(3) Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule opereaza în ziua urmatoare celei în care a fost predat permisul de conducere sau, dupa caz, a expirat termenul de predare a acestuia.
(4) În cazul în care titularul permisului de conducere nu se prezinta la politie, în termenul prevazut la alin.(1), perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule se majoreaza, de drept, cu 30 de zile.
(5) În situatia în care titularul permisului de conducere face dovada imposibilitatii prezentarii la politie în termenul de 5 zile de la primirea înstiintarii scrise, perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule dispusa potrivit alin.(4) se anuleaza.

Cat timp a trecut de la sanctiunea primita ptr nepurtarea centurii si pana la urmatoarea oprire in trafic cand ati fost instiintat despre suspendarea permisului?
In primul rand trebuia sa primiti de la politie comunicarea scrisa privind cumulul punctelor si periaoda de suspendare si apoi inca 5 zile pana sa il predati, acela era termenul de la care incepea perioada de suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada permis auto in ce conditii se da? shaworma37 shaworma37 Buna seara! O simpla intrebare am,la predarea permisului pentru acumulare de pcte se poate elibera dovada pt 15 zile?Si daca da in ce conditii?Adica trebuie ... (vezi toată discuția)
Am cumulat puncte de penalizare. mi se suspendã dreptul de a conduce? vio9999 vio9999 in data de 09.02.2013 am acumulat 09 puncte amenda in data de 27.03.2013 inca 02 . puncte iar in data de 24.08.2013 inca 05 puncte . doresc a stii daca mi se ... (vezi toată discuția)
Permis conducere iooandrey iooandrey mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 30 zile , am facut contestatie si l-am recuperat cu certificatul de grefa. Intrebarea mea este : ... (vezi toată discuția)