avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Divizare asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Divizare asociatie proprietari

Buna ziua!

Pe scurt bloc cu 2 scari, asociatie de proprietari constituita pe ambele scari

S-a facut adunare generala in care s-a luat act de acordul majoritatii proprietarilor de pe o scara de a se desprinde de asociatia de proprietari mama. S-a hotarat divizarea asociatiei si constituirea noii asociatii prin separare.

Problema este urmatoarea - la judecatorie a fost depus dosar de infiintare asociatie pe o scara. Instanta ne pune in vedere sa indicam daca mai exista o alta asociatie. Am indicat ca exista asociatia mama si am depus procesul verbal al adunarii prin care s-a hotarat divizarea. Instanta ma intreaba daca exista vreo hotarare de divizare definitiva. NU exista! Noi vrem divizarea acum! Divizare partiala, de fapt, pt ca nu vrem ca asociatia veche sa nu mai existe, ci doar vrem sa desprindem una din scari.
Imi pune in vedere sa depun actele conform precizarii ca doresc divizarea.

PROBLEMA CEA MAI MARE
eu am depus cererea de dobandire a personalitatii, statutul, actul constitutiv, acordul de asociere, procesul verbal al adunarii de constituire pe scara, declaratie presedintelui asociatiei mama conform careia proprietatea de poate separa, avize de separare de la furnizori.
Ce ar mai putea dori instanta sa-i mai depun?

Am intrebat si eu pe la persoane juridice si mi s-a spus ca ar trebui sa formulez un dosar de divizare si apoi unul de infiintare. Oare asa este?!?!

Si nu gasesc nicio nenorocita de hotarare pronuntata pe divizare.#-o
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:37, 3 Decembrie 2013
Cel mai bine este sa intrebati in sedinta exact cum sa faceti, atunci cand aveti infatisarea.Mergeti in sala si asteptati sa fiti strigat, raspundeti prezent si prezentati buletinul.Sa ne tineti si pe noi la curent cu noutatile.
Cred ca ati pus rau problema si de aceea vi s-a cerut un document de divizare.

Dv. nu trebuie sa spuneti ca doriti divizarea, ci infiintarea unei asociatii de proprietari noi prin desprinderea din una mai mare. Asta ar presupune ca nu e nevoie de acordul intregii asociatii de a se sparge in mai multe asociatii, de a se diviza, ci de dorinta unei parti de a se desprinde.
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2013
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar infiintare asociatie proprietari andreipetrini andreipetrini Dosar infiintare Asociatie Proprietari ( depunerea documentelor la judecatorie). Am intocmit dosar care contine urmatoarele: 1. Cerere catre Tribunal, 2 ... (vezi toată discuția)
Divizarea asociatiei de proprietari przybilla przybilla Buna ziua tuturor. Exista in prezent o asociatie de proprietari a unui bloc format din 3 scari. Din fericire toate facturile se platesc deja separat pe ... (vezi toată discuția)
Separare in asociatia de propietari caradis caradis Buna ziua.Ne confruntam la bloc cu urmatoarea situatie. Bloc cu 5 scari. Datorita nemultumirilor la adresa administratorului propietarii de la sc 2 vor sa se ... (vezi toată discuția)