avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte vanzare-cumparare teren gajat la banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte vanzare-cumparare teren gajat la banca

In urma cu 3 ani si jumatate am facut Antecontractul de vanzare-cumparare pentru terenul din spatele casei. Pentru ca proprietarul tot evita semnarea contractului si noi ii dadusem o mare parte din contravaloarea terenului, am inceput sa investigam. Astfel am aflat ca terenul platit de noi era gajat la banca, dinanintea semnarii antecontractului, iar notarul cunostea acest aspect. Dupa mai multe Notificari prin executor, proprietarul sustine ca a rascumparat terenul de la banca si ca vrea sa faca actele doar la Biroul Notarial unde a comis infractiunea initiala si unde stim ca a facut mai multe ilegalitati.
Exista vreo baza legala prin care una din parti alege Biroul Notarial sau este la accordul partilor?
Daca Vanzatorul refuza semnarea actelor in alta parte, noi ce putem face pentru intrarea in legalitatea cu acest teren?
Multumesc anticipat,
Raluca
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:42, 9 Decembrie 2013
Trimiteţi o notificare promitentului vînzător, prin intermediul executorului judecătoresc, invitîndu-l să se prezinte la data de ....... ora ...... la biroul notarului public ...... în vederea îndeplinirii obligaţiei de încheiere a actului autentic.

Veţi avea astfel îndeplinită şi procedura de punere în întîrziere, necesară atît pentru rezoluţiunea antecontractului, cît şi pentru o eventuală acţiune în instanţă pentru pronunţarea unei hotărîri care să ţină loc de contract.

În plus, alegerea notarului vă aparţine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire termen la antecontract omisi omisi Buna ziua! Am semnat un antecontract de vanzare-cumparare in calitate de vanzator pt un apartament. Apartamentul a fost vandut prin agentie. In antecontract ... (vezi toată discuția)
Revocare antecontract de vanzare cumparare teren agricol la initiativa vanzatorului PRONET PRONET Buna ziua, Am auzit multe variante pe aceasta tema atat din discutiile avute cu unii notari cat si din discutiile avute cu avocati. Nu-mi este clar pana la ... (vezi toată discuția)
Nerespectare antecontract trandafir88 trandafir88 buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatorea problema: -am incheiat acum un an un antecontract autentificat la notar pentru achizitia unei case aflata in ... (vezi toată discuția)