avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda vama
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda vama

Buna ziua, in urma cu o luna de zile sotia a comandat de pe internet niste produse pentru cadouri; acestea au sosit din....China si au fost retinute la vama pe motiv ca un organ vamal a avut o suspiciune ca sunt contrafacute...
Am primit bineinteles si amenda de 3000 lei...In mod normal cred ca ar trebui sa demonstreze pe baza unei expertize facute de cineva indreptatit - nu de un organ vamal care a facut scoala primara la seral...si a avut o suspiciune...arestarile chiar si de colete se fac pe baza unor dovezi nu?
Oricum eu sunt somer si sotia fara loc de munca asa ca amenda nu am cu ce sa o platesc:)Va rog sa ma sfatuiti unde trebuie sa fac contestatie/plangere si cum procedez ca sa mi se certifice ca produsele sunt contrafacute si dovada distrugerii lor, va multumesc
Cel mai recent răspuns: viorelsan , utilizator 15:33, 28 Noiembrie 2017
Salut, nu ma deranjezi!Spre deosebire de altii de pe acest forum eu o sa raspund(nimeni nu m-a sfatuit pe mine cu nimic)
Eu am comandat de pe internet niste produse pt cadouri de sarbatori, cand au sosit in Romania au fost "arestate" de catre vama, mi-au dat o adeverinta de retinere bunuri,eu am trimis (si aici mare greseala - pe mail o cerere catre declaranti.vamali-postaromana.ro)de ce spun greseala ai sa vezi ulterior in care ceream sa mi se trimita pachetul pe motiv ca nu m-am sustras de la plata taxelor vamale si nu au motiv legal sa-mi retina apachetul(si nu aveau!)
A doaua zi dimineata am primit amenda de 30 milioane delei...
Deci i-am suparat!
A treia zi am fost in doua locuri:
1.judecatoria sector 6(registratura) ca sa fac contestatie la amenda si sa cer restituirea bunurilor retinute la cere ei faceau referire ca ar fii contrafacute(dar nu au putut demonstra cu acte!)
2,la sediul dgv in care am facut o plangere si am cerut anularea amenzii si restituirea bunurilor

Bun in concluzie,sunt la al doilea pachet "arestat"ca sa nu ii spunem furat si am deja experienta...

Dupa doua luni de la judecatore am mers din nou sa vad ce s-a intreprins...pe langa faptul ca pe judecatori i-a pufnit rasul la auzil amenzii 30 bulioane ,ei au cerut directii vamale sa le prezinte ceva acte care au dus la retinereea pachetului...AVEAU TERMEN PANA PE 11.02 SA LE DEPUNA SI NU AU DEPUS NIMIC PENTRU CA NU LE AVEAU!!!
In concluzie vama aresteaza abuziv pachete BSI - VAMA DE INTERIOR POSTA ROMANA (NU DAU NUME DAR ITI SPUN LA TELEFON CINE CE SI CUM)
Am primit raspuns de la dgv de la directorul general cum ca el e prea mare pt chestiile astea dar daca ii pun la dispozitie cereri anterioare catre biroul vamal de interior posta /directia regionala vamala cu raspunsurile lor ma pot adres chiar si dgv ...


In concluzie :

Te sfatuiesc
1.sa depui o cerere/plandere catre Biroul vamal de interior posta
2.dupa ce iei amenda judecatoria sector 6 ca sediul bsi apartine de sect 6 iti spune cel de la registratura ce acte trebuie(te mai costa 25 lei da trebe si merita)
3.dupa raspunsul de la biroul de interior vama depui la directia regionala vamala si dupa ce ai toate raspunsurile te duci la sediul dgv cu toate si le depui la registrura

sunt niste pasi dar pe asta se si bazeaza ei cand fura pachetele!
asta este adevarul si eu am contactat o firma de avocatura care mi-a explicat ca nu au nici un temei legal pt a face asta...dar o fac ..oare de ce?ca sa vanda ei ce platesti tu
deci daca ai probleme la bsi e clar !sunt aceleasi pesronaje

vei castiga in justie(nu uita sa ceri pe langa anularea amenzii si recupararea pachetului)
mergi pe doua planuri cu dgv pasii care ti i-am spus - ceri aceleasi lucruri plus ceri ancheta interna
daca suntem mai multi e problem!
nu uita sa te duci cu fiecare cere si sa dai numar de inregistare!


Atentie!am fost ieri la judecatorie unde am contestat amenda vamala si surpriza mare au depus o intampinare in care minteau cu nerusinare cum ca mi-au pus la dispozitie acte doveditoare ca produsele sunt fk.
Au depus la dosar o "dovada" insemnand o hartie facuta de vama si nicidecum acte doveditoare din partea titularului dreptului nu tu scrisoare de interventie nu tu expertiza tehnica nu tu anexe 1/2/3/4/5/6 din normele de aplicare a legii 344/2005, nu tu decizia titularului dreptului...
si o hartie in care vezi doamne aveam posibilitatea sa fac o opozitie scrisa--- numai minciuni.
Am facut o sesizare catre judecatorie in care sustin ca vama a incercat sa induca instanta in eroare (pentru ca asa si este)si sa dovedeasca ca exista undeva o semnatura de-a mea sau o confirmare de primire de la posta!
Deci intampinarea lor se bazeaza pe inselarea instantei!
Verificati des daca au mai aparut hartii la dosar caci ei in mod voit nu le pun la dosar decat tarziu ca sa nu stii despre existenta minciunilor lor.
Pana la urma ce s-a intamplat? Am primit si eu astazi un Aviz de instiintare acasa , in care imi cer sa trimit o copie de pe buletin si factura . Ce ar trebui sa fac? Am un ceas de primit comandat tot din China .
Un singur ceas ?e clar e foame mare...
daca nu dai buletinu' nu au cum sa-ti dea amenda sau poti sa il dai si sa primesti amenda /contestatie/judecatorie...6 luni...
Oricum sunt perversi pentru ca asa fac ei iti spun ceva de genu pentru incheierea formalitatilor vamale...trebuie ci....mda si dupa aia am luat amenda....
salut ,

ma aflu aceiasi situatie .. ai rezolvat in instanta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colet din china cu bunuri suspecte de contrafacere darkynok darkynok Buna ziua. Acum 2luni am facut o comanda in China si am importat piese pentru telefon ORIGINALE , expeditorul mi-a confirmat ca toate produsele sunt ... (vezi toată discuția)
Cumparare/revanzare online firma neplatitoare tva iulian0507 iulian0507 buna ziua, vrem sa facem o firma neplatitoare de tva , unde sa re-vindem produse cumparate de pe un alt site unde avem un discount. singurul document al ... (vezi toată discuția)
Colete trimise din usa confiscate de vama romana-pagubitii nu au primit instiintare augustin01 augustin01 In data de 06.02.2013, a fost difuzata o stire la ProTv in care se spunea ca un container sosit din USA NY expediat de o firma americana a fost confiscat de ... (vezi toată discuția)