avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere a angajatului in perioada cat acesta este ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere a angajatului in perioada cat acesta este in concediu medical

Buna ziua. Am urmatoarea speta. Un angajat al societatii comerciale X primeste notificare de preaviz, prin care este anuntat ca postul sau urmeaza sa fie desfiintat in termen de 20 de zile lucratoare in conditiile art. 65-66 Codul muncii ... respectiv a dificultatilor economice cu care se confrunta societatea, drept urmare urmeaza sa fie concediat. In ziua urmatoare, angajatul intra in concediu medical....... Prin urmare, perioada de preaviz este suspendata. Dupa 20 de zile, angajatorul emite decizia de concediere pe care o comunica angajatului care in continuare se afla in concediu medical. Mentionez faptul ca societatea comerciala X a fost radiata de la Registrul Comertului in urma reorganizarii sale (fuziune prin contopire) cu alte societati.
Precizez ca angajatului in cauza i se platesc in continuare drepturile salariale , acesta fiind de 6 luni in concediu medical iar in Registrul General de Evidenta a salariatilor figureaza activ, respectiv nefiind desfacut cim-ul pana la acest moment.
Angajatul in cauza formuleaza actiune in instanta cerand anularea deciziei prin care i s-a desfacut contractul de munca intrucat se afla in concediu medical.
Intrebare: Daca in aceasta perioada i-au fost achitate drepturile salariale, decizia atacata neproducand nici un efect, este intemeiata cererea de chemare in judecata? Se pot aplica prevederile art. 60 din Codul Munciialin.2?
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 10:52, 15 Decembrie 2013
Mai exact daca societatea a devenit din filiala sucursala (in urma fuziunii) deci a avut loc o reorganizare judiciara , poate fi concediat angajatul chiar daca se afla in concediu de odihna? Desi in situatia mai sus prezentata decizia de concediere nu si-a produs efectele.....angajatul beneficiind in continuare de salariu .
Daca a avut loc o reorganizare judiciara, atunci potrivit art.60 alin.2 C.mun,, un salariat aflat in incapacitate temporara de munca, stabilita prin certificat medical conform legii, poate fi concediat
Nu a avut loc o reorganizare judiciara prevazuta de Legea nr. 85/2006.Dar daca decizia de concediere nu si-a produs efectele.... asa cum am aratat , angajatul nu trebuia sa o conteste numai dupa ce acesta nu se mai afla in incapacitate temporara de munca?Nu inteleg de ce contesta ceva ce nu si-a produs efectele...
Cred ca s-a produs o greseala inca de la deciderea fuziunii.

D.p.d.v. legal decizia de concediere paote fi emisa in conditiile in care a fost radiata societatea, chiar daca anagjatul se afla in concediu medical.
Deci se aplica prevederile art. 60 (2) Codul muncii? Sau exista si alt temei legal?

Alte discuții în legătură

Concediu medical ContSters74221 ContSters74221 Buna ziua! va rog sa-mi spune-ti ce se intampla cu angajatii unei societati comerciale ,ce isi inchide punctul de lucru (posibil intreaga firma) ce se afla in ... (vezi toată discuția)
Concediu medical ani.nastase ani.nastase de cite zile de concediul medical poate beneficia un salariat la o firma privata, fiind vorba de o operatie foarte dificila, urmind a fi pensionat pe caz de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cordis claudia cordis claudia ce demersuri trebuie facute de un angajat sau angajator pentru a primi banii de concediu medical direct de la casa de asigurari in situatia in care firma si-a ... (vezi toată discuția)