avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract prestari servicii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract prestari servicii

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare:
Se poate angaja o persoana la o firma din Romania pentru vanzarea de piese auto cumparate de la o firma din strainatate avand la baza un contract de prestari servicii intre cele doua firme, iar valoarea contractului fiind salariul angajatului.
Practic, persoana nu se angajeaza la firma din strainatate pentru vanzarea pieselor firmei respective, ci se angajeaza la firma romana, iar firma din Romania factureaza firmei straine valoarea salariului persoanei in fiecare luna pe baza contractului
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2013
Sziv, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sziv , utilizator 20:35, 18 Decembrie 2013
Se poate domnule, pana la urma este un contract ..si ala sinalagmatic.
Nu. Puteti sa angajati persoana cu contract de munca pe firma din Romania chiar si cu norma redusa, iar intre firma din tara si cea straina faceti un alt tip de contract de reprezentare sau altceva.
Ne-am gandit sa angajam persoana cu contract de munca la firma din Romania, iar intre firma din tara si cea straina sa incheiem un contract de prestari servicii, valoarea acestuia fiind echivalent cu salariul celui angajat.
Da domnule, se poate, aveti grija ce treceti la prestarile de servicii.
Multumesc pentru raspunsuri...Inca o intrebare in legatura cu aceasta tema: angajatul poate elibera facturi, de a prelua comanda, etc. in numele firmei din Ungaria ca si angajat al firmei din Romania?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2013
Sziv, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura fara tva, emisa in ro (?) EQUANT EQUANT Buna ziua, In speranta ca ma poate cineva ajuta cu o lamurire, va expun urmatoarea problema: Detin o masina cumparata din afara (Germania), care ... (vezi toată discuția)
Tva pentru transport extern de persoane? Suntem o firma de transport persoane. In baza unui contract cu o firma de turism din Bulgaria, urmeaza sa transportam cateva grupuri de turisti straini pe care ... (vezi toată discuția)
Tva servicii natalia2010 natalia2010 Buna ziua. Ma confrunt co o situatie in legatura cu TVA-ul serviciilor si va rog sa ma ajutati. Intrebarea1. O societate din Romania (platitor de TVA) ... (vezi toată discuția)