avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Drepturi si obligatii pt o intreprindere familiala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Drepturi si obligatii pt o intreprindere familiala

pentru deschiderea unui magazin care sa functioneze cu mai multe coduri caen,pot sa infinteez o intreprindere familiala?.m-ar interesa pt ce fel de impozit sa optez.de asemenea as dori sa stiu cum pot functiona cu privire la tva.si as dori cateva lamuriri cu privire la deduceri(benzina ,etc).multumesc mult
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:48, 28 Decembrie 2013
Daca doriti sa aveti si deducere de cheltuieli, trebuie sa optati pentru impozitare pe venit real de 16%, sa tineti contabilitatea in partida simpla, sa completati registrul jurnal de incasari si plati.
Daca optati pentru impozitarea pe norme de venit, norme care sunt stabilitate de cei de la finante anual pentru fiecare judet in parte si pentru fiecare cod caen, atunci indiferent daca realizati incasari mai putin sau mai mult decat acea norma de venit, impozitul pe venit si contributiile sociale le veti plati calculate la acea norma de venit, fara sa puteti deduce nimic.
Daca desfasurati activitati care au norme de venit si activitati care nu au norme de venit, atunci veti fi obligat ca pentru toate sa tineti contabilitatea in partida simpla si sa platiti impozit pe venitul real.

Daca masina o aveti pe persoana fizica si faceti contract de comodat pentru a o putea folosi partial si in interesul afacerii, deducerea combustibilului, a intretinetii, cheltuielilor de reparatii si pieselor auto se face 50%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neclaritati pfa cu norma venit varuma varuma Doresc sa-mi fac PFA in Brasov cu norma fixa de venit si am urmatoarele neclaritati: 1. Pe langa cei 16% impozit este obligatoriu sa platesc si ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa muraru muraru Buna ziua, am o nelamurire referitoare la un PFA pe care il deschid acum in domeniu constructiilor (cean 4332). Nu stiu cum e mai bine, in sistem real sau la ... (vezi toată discuția)
Impozitare la pfa aivilale aivilale Buna ziua, Care este diferenta intre norma de venit si sistemul real? (vezi toată discuția)