avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere o camera, prima casã
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere o camera, prima casã

Recent am achiziționat un apartament de 2 camere prin prima casa BRD. Vreau să ii inchiriez cuiva dormitorul, deci nu aș înstrăinat intreg imobilul. Se poate legal?
Cel mai recent răspuns: natarau , utilizator 12:33, 7 Ianuarie 2014
din ,ment ce sunteti proprietarul nu va impiedica nimic sa inchiriati o parte sau tot apartamentul. probabil aveti doar o clauza de instrainare adica de vinzare
In contractul de credit cu BRD scrie una din obligatiile imprumutatului este: "sa nu instraineze locuinta achizitionata pe o perioada de 5 ani de la data dobandirii".

In contracul de garantare pentru achizitia de locuinte scrie: "beneficiarul este de acord cu notarea in cartea funciara a interdictiei de instrainare a locuintei pe o perioada de 5 ani de la data dobandirii acesteia si a interdictiei de grevare a acesteia cu alte sarcini pe intreaga durata a finantarii". Acelasi lucru e scris si in contractul de vanzare-cumparare.

Inchirierea nu e instrainare. Instrainarea ar insemna sa dati de tot prin vanzare/ donatie etc.
Va multumesc pentru raspunsuri. Pentru a inchiria o camera, unde trebuie sa ma adresez? E un contract standard pe care il fac la primarie si il primesc exemplar tot de acolo? Mentionez ca doresc sa ii fac si viza de flotant persoanei si este vorba de o locuinta din Popesti-Leordeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament luat prin prima casa 2013 cristhy45 cristhy45 Buna ziua , poate ma ajuta si pe mine cineva . Am cateva lucruri neclare in legatura cu inchirerea unui ap cu 2 camere luat prin programul prima casa la ... (vezi toată discuția)
Prima casa Robert26ro Robert26ro \"notarea in cartea funciara a interdictiei de vanzare a acesteia pe o perioada de 5 ani si a interdictiei de grevare cu alte sarcini.\" Am cautat sa gasesc ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cumparat prin prima casa AlexandruSandu AlexandruSandu Buna Ziua, Ati putea, va rog sa imi spuneti daca pot sa vand un apartament achizitionat prin programul prima casa (2010) dupa un an de la cumparare. Din ... (vezi toată discuția)