avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... atragerea raspunderii asociatului pe lg85/2006
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

atragerea raspunderii asociatului pe lg85/2006

buna ziua. societatea are un asociat si administrator unic. a fost in dizolvare judiciara. nu am stiut ca a fost numit lichidator de la ORC. acesta a depus dosar de insolventa in instanta si a cerut atragerea raspunderii pt administrator.
Asociatul unic nici nu a stiut ca are dosar in instanta.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Mergeti si discutati cu lichidatorul. probabil a cerut atragerea pentru ca nu i-ati dat actele contabile. Dati-i actele contabile, sunteti obligata sa faceti asta.
deocamdata nu s-a prezentat lichidatorul la noi.insolventa a declarat-o altcineva, nu noi.
Nu asteptati sa se prezinte lichidatorul, poate va treziti cu atragerea raspunderii tot asteptand asa. Fiti diligenti, nu delasatori, sunt interesele dvs in joc.
imi puteti explica va rog ce inseamna "atragerea raspunderii"?
Insemana ca, in cel mai bun caz veti plati din bunurile personale pentru datoria nelichidata a societatii pe care ati administrat-o. in cel mai rau caz, inseamna si condamnarea penala, pentru faptele savarsite in calitate de administrator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare societate ancabanciu ancabanciu Buna ziua. Am o firma (un bar de sat micut). Nu a mers prea bine si am suspendat activitate in mai multe randuri ultima oara pe trei ani din 2010 pana in ... (vezi toată discuția)
Creditor srl in dizolvare petrodan petrodan Buna ziua! Am de recuperat creante de la un srl cu asociat unic, pe care l-am executat silit si nu am recuperat nimic, si care acum pe 27.10.2009, a fost ... (vezi toată discuția)
Actiune raspundere patrimoniala art.138!!!!!! germanu germanu Buna ziua!Am o problema....am avut un srl ,eu fiind administrator. Finantele au cerut insolventa...a fost numit lichidator reprezentantul Finantelor...prin ... (vezi toată discuția)