avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Impozitare subventie APIA pasuni
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Impozitare subventie APIA pasuni

Buna ziua - sunt presedintele unei asociatii de crescatori de taurine- asociatie-nonprofit -infintata in 2002 , asociatie care este beneficiara unui contract de concesionare a 3o Ha pasune .
Intrebarea mea este daca trebuie sa platesac vre-o forma de impozit .Dna contabila care se ocupa de acte este confuza -pana acuma mi-a zis ca daca lucrarile le-am facut cu oamenii din asociatie - dupa acestia nu trebuie sa platesc impozit dar de anul acesta s-a schimbat codul,a pomenit de borderou de zilieri sau sa fac lucraii cu firme ca sa am facturi , cam asa ceva .Dupa ce nu sunt asa multi bani ca sa mai si lucrez cu firme am ramane aproape fara nimica .
Am distrus musuroaiele , am carat apa la vaci, am reparat trocile ,am fertilizat pasunea -cu oamenii din asociatie - si nu mai stiu cum sa procedez , va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns .
Pana acuma am facut state de plata simple pe care au semnat oamenii care au participat la lucrari si acestea au fost inregistrate la finante,fara sa platesc vre-un impozit .

Multumesc !
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2014
cimpeanvasilea, utilizator
Cel mai recent răspuns: cimpeanvasilea , utilizator 09:15, 24 Ianuarie 2014
Activitatea asta de luare in concesiune a unui teren de catre asociatie (chiar si numai pentru folosul membrilor), de executarea a tuturor lucrarilor, de percepere a unei taxe catre cei care o utilizeaza sau chiar fara taxa, reprezinta pentru asociatie o activitate economica si se depune declaratia 101 pana la 25 februarie 2014.
In principiu se impoziteaza dar trebuie sa cititi prevederile art. 15 din codul fiscal: "(3) Organizaţiile nonprofit, organizaţiile sindicale şi organizaţiile patronale sunt scutite de la plata impozitului pe profit şi pentru veniturile din activităţi economice realizate până la nivelul echivalentului în lei a 15.000 euro, într-un an fiscal, dar nu mai mult de 10% din veniturile totale scutite de la plata impozitului pe profit, prevăzută la alin. (2). Organizaţiile prevăzute în prezentul alineat datorează impozit pe profit pentru partea din profitul impozabil ce corespunde veniturilor, altele decât cele prevăzute la alin. (2) sau în prezentul alineat, impozit calculat prin aplicarea cotei prevăzute la art. 17 alin. (1) sau art. 18, după caz."
Daca lucrarile le faceti cu membrii asociatiei care lucreaza pe contract de voluntar nu trebuie sa ii platiti si deci nici nu sunt considerati zilieri si sa platiti si impozit pentru venitul pe care le dati.
Daca lucrati cu o firma specializata, va da factura.
Daca sunt persoane din afara asociatiei, sunt zilieri si puteti citi la adresa www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc pentru raspuns - tot am o nelamurire-daca de exemplu am fost la curatat de pasune o zi cu 10 persoane -membrii ai asociatiei- ii platesc 50 roni /zi -rezulta un total de 5oo roni platiti , eu trebuie sa platesc un impozit de 16 % dupa cei 500 de roni cheltuiti ?
Da. Si va trebuie registru pentru zilieri.
Multumesc!
Am uitat sa va amintesc- nu stiu daca are vre-o importanta -ca pentru aceasta suprafata concesionata , trebuie sa platim suma de 20 lei /Ha impozit plus o taxa de 6o lei / Ha ,taxa de concesionare , deci in total o suma de 8o lei / Ha
In acest caz platim catre Primarie 24oo lei taxe si impozite si dupa care urmeaza sa platim impozitul despre care am vorbit catre finante ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de consultanta intre ong radium radium Buna ziua, daca puteti, va rog sa ma sfatuiti: 1. pun bazele unei asociatii, iar printre altele, doresc sa inchei si un contract de consultanta cu un alt ... (vezi toată discuția)
Ong ANALIROMAN ANALIROMAN Buna ziua! Am o mica nedumerire...activitatea ONG-ului este ..pescuit in ape dulci...deci...pescuieste..si preda mai departe acest peste(cu factura catre alte ... (vezi toată discuția)
Infiintare ong cu activitate online mariusnt mariusnt Buna ziua, As dori sa infintez o asociatie non profit care are drept scop sprijinirea copiilor cu o situatie materiala deficitara in vederea continuarii ... (vezi toată discuția)