avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intoarcerea la serviciu inainte de incheierea CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intoarcerea la serviciu inainte de incheierea CCC

Buna ziua.

Daca mama opteaza pt CCC de 2 ani, se poate intoarce la servici mai devreme de 2 ani? De exemplu la 1 an jumate cu stimulent de insertie? Sau varianta pt care optezi se mentine oblogatoriu?

De asemenea, daca mama opteaza pt 2 ani si dupa un an se intoarce la servici tatal poate sa continue el CCC inca 1 an? Practic sa preia el anul 2 al mamei cu dosar pe baza veniturilor lui.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:39, 22 Ianuarie 2014
1. OUG nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor
art.7
(1) Persoanele care în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obţin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3 au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 1 ISR.

(2) Stimulentul de inserţie prevăzut la alin. (1) se acordă după cum urmează:
a) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani;

b) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. b), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului, după împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani;
...

2. Asadar , daca ati optat pentru CCC u o durata de 2 ani si va reluati activitatea dupa ce implineste copilul varsta de an , veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul varsta de 2 ani.

1. Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani si reluati activitatea oricand dupa ce implineste copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie pana implinste copilul 2 ani.

2. - Tatal copilului trebuie sa ia intre putin o luna in CCC.
- Asadar poate sa intre si mai mult de o luna in CCC adica mama ia pana la 1 an iar tatal, in continuare, pana la 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la stimulent insertie 500 de lei gabrielavoinea gabrielavoinea Buna ziua! Am nascut in februarie 2012, lucrand in invatamant si nefiind cadru didactic titular la vremea aceea, am optat pentru CCC de 2 ani. Dar s-a ivit ... (vezi toată discuția)
Crestere copil pana la 2 ani oanca oanca buna ziua, as vrea si eu sa stiu: daca optez pentru concediu de crestere copil pana la 2 ani si ma intorc la munca inainte de 1 an, m-ai primesc indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie bianca_tm bianca_tm Buna ziua! Am optat pentru stimulentul de insertie din momentul de cand am inceput lucru, mai exact dupa 10 luni si 3 saptamani de concediu de ... (vezi toată discuția)