avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Amortizare tablouri si opere de arta
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Amortizare tablouri si opere de arta

Buna ziua. Am o nelamurire privind amortizarea tablourilor si operelor de arta: in codul fiscal apar ca neamortizabile dar in HOT 2139/2004 la Grupa 3, este codul de clasificare 3.1.3 ” Tablouri, gravuri, decoraiuni interioare, în afara celor înregistrate în patrimoniul cultural naional.”, cu DU 8-12 ani. Eu am inregistrat sculpturi rezultate in urma unei tabere de creatie si a caror valoare depaseste 2500 ron, ca neamortizabile considerand mentiunile din Codul Fiscal potrivite pentru a lua aceasta hotarare( mai ales ca HG 2139/2004 are la baza Codul Fiscal). Dar asta este doar parerea mea( mentionez ca inregistrarile se fac pt o institutie publica). Cum este corect?
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: anibeita , utilizator 12:34, 26 Februarie 2014
Trebuie amortizate cf HG 2139/2004 pentru ca numai cele care sunt inregistrate in patrimoniul national sunt neamortizabile :
"Tablouri, gravuri, decoraţiuni interioare, în afara celor înregistrate în patrimoniul cultural naţional".
Buna ziua, deci prevederile codului fiscal( alin. 4 de aici [ link extern ] .
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2014
anibeita, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea oug 34/2009 Brokeru22 Brokeru22 OUG 34/2009 la art 24 alin 1 lit b se interzice achizitionarea de aparatura de birotica. In cadrul unei institutii publice s-au achizitionat mai multe ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit-creatie artistica claudiad1 claudiad1 Buna ziua, Sunt PFA neplatitor de Tva. Am ca activitate principala \"activitati de creatie artistica\", cod caen 9003. Mai precis pictez icoane si ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile generate de pierderea inregistrata la scoaterea din evidenta contabila a unor active retrocedate este deductibila fiscal? c_neacsu c_neacsu In urma unei Sentinte civile emise de Tribunal, sentinta definitiva si irevocabila, s-a stabilit retrocedarea unui imobil si a unui teren din patrimoniul ... (vezi toată discuția)