avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sa facut dreptate!Firmele nu mai sunt obligate sa ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sa facut dreptate!Firmele nu mai sunt obligate sa plateasca taxa Radio-TV

I=D>n sfarsit s-a facut dreptate,comerciantii nu mai platesc biruri catre Societatea de stat (si la propriu si la figurat)TVR si RADIO.Sa vedem cine va raspunde pentru banii publici achitati impertinentilor de la Urban & Asociatii (firma de recuperare din Constanta) pentru a stoarce "prin metode de intimidare subliminala" de la comerciantii plata taxelor retroactiva,de la infintare pana in prezent.De ce "prin metode de intimidare subliminala"?Intrucat,in scrisorile trimise la sediile firmelor se pomenea de:"garda financiara","instanta","despagubiri majore"..etc.,pentru a intimida.Numai ca ulciorul nu merge de multe ori la apa si o firma a dat in judecata Guvernul Romaniei si SR-RADIO-TV si a avut castig de cauza :neconstitutionalitatea taxei radio tv.Bravo firmei din cluj!!!=D>
Cel mai recent răspuns: mihai_pirjol , utilizator 21:10, 21 Noiembrie 2009
Nu s-a facut deloc dreptate.Iata o HG recenta pe care am gasit-o chiar pe avocat net.
HG nr. 1012/2009 - modificarea si completarea HG nr. 977/2003 privind taxa pentru serviciul public de radiodifuziune
19 Octombrie 2009
Hotararea Guvernului nr. 1012 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 977/2003 privind taxa pentru serviciul public de radiodifuziune a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 695, din 15 octombrie 2009.
In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata,
Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.
Art. I. — Hotararea Guvernului nr. 977/2003 privind taxa pentru serviciul public de radiodifuziune, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 607 din 27 august 2003, cu completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. La articolul 3, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 3. — (1) Persoanele juridice cu sediul in Romania, care se incadreaza in categoria microintreprinderilor, potrivit prevederilor art. 103 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, au obligatia sa plateasca pentru sediul social o taxa lunara pentru serviciul public de radiodifuziune, cu exceptia celor care si-au suspendat activitatea, potrivit prevederilor legale.”
2. La articolul 3, dupa alineatul (1) se introduc trei noi alineate, alineatele (11)—(13), cu urmatorul cuprins:
„(11) Pentru a fi exceptate de la plata taxei pentru serviciul public de radiodifuziune, persoanele juridice mentionate la alin. (1) au obligatia de a depune la sediul Societatii Romane de Radiodifuziune o cerere insotita de certificatul constatator emis de Oficiul National al Registrului Comertului din care rezulta suspendarea activitatii.
(12) Pentru a putea beneficia in continuare de exceptarea de la plata taxei pentru serviciul public de radiodifuziune, persoanele juridice prevazute la alin. (1) au obligatia de a depune o noua cerere insotita de actele doveditoare corespunzatoare, cu cel putin 15 zile inainte de data expirarii perioadei de exceptare de la plata taxei.
(13) In situatia in care termenul prevazut la alin. (12) este depasit, persoanele juridice in cauza sunt obligate la plata taxei pentru serviciul public de radiodifuziune, incepand cu luna urmatoare celei in care expira exceptarea, cu exceptia cazului in care, dupa aceasta perioada, intervine dizolvarea.”
Art. II. — Hotararea Guvernului nr. 977/2003 privind taxa pentru serviciul public de radiodifuziune, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 607 din 27 august 2003, cu completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta hotarare, se va republica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dandu-se textelor o noua numerotare.
PRIM-MINISTRU
EMIL BOC
Contrasemneaza:
Secretarul general al Guvernului,
Daniela Nicoleta Andreescu
Ministrul finantelor publice,
Gheorghe Pogea
Bucuresti, 9 septembrie 2009.
Nr. 1.012.
Pana la urma legea te obliga in continuare sa platesti?

Ce se intampla daca nu sunt platite aceste facturi din moment ce societatea nu are incheiat nici un contract cu compania respectiva?

Din ce am auzit pe la cunostiinte..aceste facturi nu prea sunt platite de catre firme

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am chemare in judecata pt o sc- de la soc. rom de radiodifuziune- factura din 2006 lylyan lylyan Buna ziua Am primit o cerere de chemare in judecata de la SOC. ROM. DE RADIODIFUZIUNE. Societatea a primit de la acestia o singura factura in 20.04.2006 in ... (vezi toată discuția)
Taxa radio tv -sau unde dai si unde crapa- marca emil boc sau " cine are nevoie de justitie in romania?" sau "forfetarul radio-tv" Management Account Management Account [b]IIn timp ce Decizia Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie nr. 2012, care anulează art. 3, alin 1 din HG 977/2003 a apărut în Monitorul Oficial şi a ... (vezi toată discuția)
Taxa radio - felicitari! traiasca avocata de la cluj! Dana Marin Dana Marin [b]Felicitari doamnei avocate de la Cluj ca ne-a salvat de cosmarul taxei radio![/b] De-abia azi am aflat, cautind subiectul pe Google. Eu am platit in ... (vezi toată discuția)