avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... lmpozit pe vanzarea apartament?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

lmpozit pe vanzarea apartament?

buna seara.este vorba de un apartament mostenit(exista 3 mostenitori) care se va vinde.pentru suma primita fiecare mostenitor datoreaza statului un impozit ?stiu ca a fost candva un proiect de lege care prevedea impozitarea acestui venit,dar nu stiu cum a ramas pana la urma...va rog mult precizari.multumesc.
Cel mai recent răspuns: morenamaria , utilizator 16:39, 22 Februarie 2014
Da, se plateste acest impozit.
Da, e vb de impozitul pe tranzactie care e de 3 % daca vindeti in mai putin de 3 ani de la data dobandirii ( prin mostenire in cazul dvs) sau 2 % daca vindeti la mai mult de 3 ani distanta.
Pt cei ce nu platesc asigurari sociale pt ca nu sunt angajati sau pensionari la data vanzarii, vor plati si asigurarile medicale din banii astia , inca 5.5%.
Ultima modificare: Duminică, 2 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
multumesc pentru raspunsuri.acest impozit se poate plati si dupa incasarea(prin banca) a c.val.apartamentului vandut sau trebuie achitat la notar in momentul semnarii contractului ?
pentru cei 5.5%exista vreun beneficiu-prezent sau viitor, daca tot trebuie platit si acolo? multumesc din nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit vanzare imobil mostenit mihai1994 mihai1994 Buna seara am nevoie si eu de o lamurire,in anul 2014 am vandut un apartament cu 2 camere mostenit de mine si fratele meu.Jumatate a fost al meu si jumatate al ... (vezi toată discuția)
Impozit datorat in caz de vanzare de 1% sau 3% lylyanac lylyanac Buna seara, In cazul vanzarii unui apartament, mostenit anul trecut( atunci s-a facut dezbaterea mostenirii), ce impozit se datoreaza conform noilor ... (vezi toată discuția)
Impozit vanare - cumparare cosmin311 cosmin311 Buna ziua! Eu de curand am obtinut certificat de mostenitor ( apartament cu 2 camere) si vreau sa fac contract de vanzare cumprare tatalui meu si eu sunt ... (vezi toată discuția)