avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament cu chiriasi...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament cu chiriasi...

Buna ziua imi spuneti va rog daca propietarul vinde apartamentul cu chiriasi avand un contract de inchiriere la circa financiara si acest contract notat la oficiul de cadastru,noul propietar care a cumparat locuinta poate da chiriasii afara?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:19, 2 Februarie 2014
Avand in vedere lipsa informatiilor relevante este hazardat a raspunde
Daca exista un contract de inchiriere legal intocmit , cumparatorii=noul proprietar este obligat sa respecte clauzele contractului de locatiune ,pana la data expirarii termenului.
Nu ati precizat daca existenta contractului de locatiune a fost cunoscuta de cumparator anterior incheierii formalitatilor de tranzactionare bun imobil
Daca vanzatorul v-a indus in eroare referitor la existenta contractului de locatiune,puteti sa va indreptati impotriva acestuia in instanta
Daca locatarii detin contract de locatiune legal intocmit ,se impune analizarea clauzelor asumate referitoare la reziliere,probabil cu un preaviz de minim 30 de zile


Daca in contractul d einchiriere nu este prevazuta incetarea acestuia ca urmare a instrainarii imobilului, atunci noul cumparator va trebui sa respecte locatiunea, mai ales ca a avut cunostinta despre existenta acesteia de vreme ce contractul este notat in cartea funciara, iar un contract de vanzare cumparare nu se poate face decat dupa prezentarea unui extras de carte funciara.
Intrebati in sensul ca deja s-a intamplat o astfel de vanzare sau exista in planul cuiova sa vanda ori sa cumpere asa ceva?
Depinde si de ce scrie in contractul de inchiriere...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere asupra unei proprietati imobiliare Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Se poate afla daca asupra unui imobil exista un contract de inchiriere... si cam unde se poate verifica acest lucru? In extrasul de carte funciara ... (vezi toată discuția)
Cumparare locuinta cu chiriasi xemina xemina Am cumparat o locuinta in care sant chiriasi ce au contract cu fostul propietar pe cinci ani la circa financiara .Intrebare ....Ce se intampla ?Ii pot da ... (vezi toată discuția)
Locatiune Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Dobanditorul unui imobil inchiriat chiar nu are nici o posibilitate de a rezilia locatiunea anterior implinirii termenului?? Contr ii este opozabil ... (vezi toată discuția)