avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Noul cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Noul cod penal

buna ziua
fiul meu a comis o talharie cand era minor , a fost arestat si condamnat la 8 ani inchisoare in prezent a executat 5 ani si o luna din pedeapsa de 8 ani.va rog sa mi spuneti de ce beneficiaza din schimbarea noului cod penal.mentionez ca a fost judecat ca minor.va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: rebiga , utilizator 21:01, 13 Februarie 2014
LEGE Nr. 187 din 24 octombrie 2012
pentru punerea în aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal

ART. 21
(1) Pedeapsa închisorii executabilă, aplicată în baza Codului penal din 1969 pentru infracţiuni comise în timpul minorităţii, se înlocuieşte cu măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă egală cu durata pedepsei închisorii.
(2) Pedeapsa închisorii care depăşeşte 20 de ani, aplicată pentru infracţiuni comise în timpul minorităţii, se va înlocui cu internarea într-un centru de detenţie pe o perioadă de 15 ani.
(3) În cazul pluralităţii de infracţiuni, înlocuirea prevăzută la alin. (1) şi (2) se face cu privire la pedeapsa rezultantă.
(4) Partea executată din pedeapsa închisorii, precum şi durata reţinerii şi arestării preventive se consideră ca parte executată din durata măsurii educative a internării în centrul de detenţie.
va multumesc pt raspuns.dar eu v am intrebat daca va fi eliberat sa nu pt ca el peste 3 luni intra in comisia de eliberare,sau spuneti mi macar care este condamnarea in noul cod penal pt talharie.va multumesc inca odata.
rebiga a scris:

va multumesc pt raspuns.dar eu v am intrebat daca va fi eliberat sa nu pt ca el peste 3 luni intra in comisia de eliberare,sau spuneti mi macar care este condamnarea in noul cod penal pt talharie.va multumesc inca odata.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibila eroare a justitiei yulymarian yulymarian una seara, am o nelamurire in legatura cu sotul meu care este arestat din 2007 luna mai pentru omor la data savarsiri faptei el era minor dandu-i o pedeapsa ... (vezi toată discuția)
Aplicarea legii penale mai favorabile musatcristina musatcristina buna ziua ma poate ajuta cineva cu o explicatie privind aplicarea legii penale mai favorabile - noul cod penal - in cazul unei condamnari definitive de 4 ani? ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie asistența juridică a suspectului/inculpatului dacă pedeapsa prevăzută de cp pentru fapta care face obiectul cauzei este de la 4 la 7 ani? Zebedeu Zebedeu Articolul referitor la asistența juridică obligatorie prevede că ”Asistenţa juridică este obligatorie:/ în cursul judecăţii în cauzele în care ... (vezi toată discuția)