avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Deducere cheltuieli combustibil si diurna
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Deducere cheltuieli combustibil si diurna

Un PFA foloseste autoturismul proprietate personala in desfășurarea activitatii. Poate deduce motorina utilizata ? In situatia in care face deplasari in alta localitate poate calcula diurna?

Cel mai recent răspuns: annabellaxannabella , utilizator 16:42, 28 Februarie 2014
Buna ziua,

In ce priveste diurna, potrivit punctului 38, alineatul 4 din Normele art.48 din CF, sunt deductibile limitat:
cheltuielile reprezentând indemnizaţia de delegare şi detaşare în altă localitate, în ţară şi în străinătate, în interesul serviciului, sunt deductibile, respectiv în limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru instituţiile publice;

In ce priveste deducerea cheltuielilor cu carburantii, in cazul in care autovehiculul se incadreaza in exceptiile de la art.48, alineatul 7, litera L^1, puteti deduce integral, in caz contrat 50%.

Numai bine
In conditiile in care autovehiculul nu este utilizat doar in interesa de serviciu ci si in interes personal mai este necesara intocmirea foilor de parcurs?
Nu stie nimeni?
Cand autoturismul nu este utilizat doar in interes de serviciu(deducerea cheltuielilor fiind de 50%),nu este necesara intocmirea foii de parcurs.
Buna ziua,
Conform caror legii, norme, pentru deducerea cheltuielilor cu benzina in proportie de 50% nu este necesara intocmirea foii de parcurs?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa Derulator Derulator Buna dimineata, In cazul unei PFA, se pot inregistra in jurnalul de incasari si plati cheltuielile pentru RCA, CASCO, revizii programate si combustibil ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile cu combustibilul la intreprinderile individuale spopescus spopescus prestez servicii in domeniul ssm (serviciu extern) numai la clienti. Doresc sa stiu daca in baza foilor de parcurs, ordinelor de deplasare si bonurilor de ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli combustibil pfa birta birta pentru a deduce combustibilul de 50 % la un cabinet de avocatura, autoturismul apartine cabinetului, trebuiesc intocmite foi de parcurs? este vorba de ... (vezi toată discuția)