avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Accesul la datele transmise in aplicatia REVISAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Accesul la datele transmise in aplicatia REVISAL

Buna ziua.
Ma confrunt actualmente cu o problema de principiu in ceea ce priveste datele comunicate in aplicatie REVISAL in conformitate cu prevederile HG 500/2011.
Mi se pare aberant si in acelasi timp frustrant sa nu poti verifica date si informatii pe care le furnizezi tu insuti, sa nu poti verifica daca ai gresit sau nu atunci cand ai comunicat date atat de importante care pot afecta in final viitorul unor oameni.
Am ridicat aceasta problema deoarece accesul la propriile transmisii este limitat pentru cel care opereaza datele in acest sistem, in schimb cei care controleaza modul in care se transmit datele, recte inspectorii ITM pot vizualiza integral acest registru si pot depista toate neregulile cu urmarile de rigoare. Va rog sa ma intelegeti, nu este vorba de sanctiuni, cel care greseste trebuie sa raspunda pentru greseli. Dar in acest caz, prin modul in care s-a conceput acest program informatic asa incat utilizatorul lui sa nu poata verifica corectitudinea datelor transmise pentru a corecta eventualele erori, mi se pare o treaba premeditata de o josnicie inimaginabila. Sunt hotarat sa fac demersuri pentru a obtine acest drept elementar de control al propriilor informatii furnizate in acest sistem.
Deoarece nu am pregatirea juridica necesara realizarii acestui demers va cer pe aceasta cale sprijinul.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 7 Februarie 2014
Exista si controlul angajatorilor asupra informatiilor transmise in REVISAL.
Buna seara.
V-as ramane profund indatorat daca mi-ati indica felul in care pot sa vizualizez in aplicatia REVISAL de pe portalul REGES INSPECTIA MUNCII toate datele referitoare la un angajat, din momentul angajarii lui si pana in momentul desfacerii contractului de munca. ( modificari de salarii, modificari de functie, perioade de suspendare, etc.) La ora actuala se poate vizualiza doar data angajarii si daca acesta este activ sau nu.
Multumesc.
Vedeti aceste discutii

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa ce transmit revisal-ul , se poate lista ceva sa dovedesc ca am transmis la timp? ContSters86219 ContSters86219 Dupa ce transmit online Revisal-ul nu primesc nici o \"recipisa\". Cum pot dovedi ca am transmis datele? E prima data cand lucrez cu acest program....ar ... (vezi toată discuția)
Revisal mariejeanne mariejeanne Sal. cum pot sa vad salariul brut din REVISAL pe portalul reges cand ma loghez ? nu se pot vedea toate datele? intreb, pt ca nu stiu daca ultima contabila ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am o problema mare,pe data de 30.01.2023 am trimis ... gazdatunde gazdatunde Bună ziua! Am o problema mare,pe data de 30.01.2023 am trimis modificarea salariului in Revisal, pe data de 31.01,modificarea functiei,dar am gresit data ... (vezi toată discuția)