avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenire din concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenire din concediu de crestere copil

daca revine mai repede din concediu de crestere copil ce acte trebuie sa i se intocmeasca si mai beneficiaza de ceva pana la implinirea varstei de 2 ani ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:13, 11 Februarie 2014
1. Daca a optat pentru CCC pana la varsta de 1 an si reia activitatea inainte de a implini copilul 1 an beneficiaza de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.

2. - Daca a optat pentru CCC pana la 2 ani si reia activitatea dupa ce implineste copilul 1 an beneficiaza de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Daca reia activitatea inainte de a implini copilul 1 an atunci va primi stimulentul de insertie dupa ce implineste copiluil 1 an si pana implineste copilul 2 ani.

3. - Cand doreste sa reia activitatea face o cerere catre angajator prin care solicita incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- Angajatorul emite o decizie de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

4. Se prezinta la Primarie cu dovada ca a reluat activitatea si completeaza cererea pentru stimulentul de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil sfarghiuelena sfarghiuelena Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce aspecte trebuie avute in vedere dpdv contabil daca o angajata revine la serviciu dupa 10 luni de la nasterea ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie BiancaSarchizian BiancaSarchizian Buna ziua, Am vazut ca mai exista o discutie cu acest topic insa nu imi este clara urmatoarea problema: intoarcerea la locul de munca cu \\"înainte de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie florinape florinape buna seara as dori sa.mi spuneti daca se poate eu am fost reprimita in campul muncii inainte ca fetita mea sa implineasca varsta de un an de zile am optat ... (vezi toată discuția)