avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj -
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj -

Sunt in somaj si primesc si ordonanta conf situatiei de cocediere colectiva.Daca ma deplasez intr-o tara U.E si poate vreau sa ma stabilesc acolo, de ce drepturi beneficiez?Mentionez ca am o vechime de 22 de ani fara intrerupere.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dan700 , utilizator 17:58, 18 Februarie 2014
Art. 45 din Legea nr.76/2002:
(1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc
după cum urmează:
.....
d) la data obţinerii autorizării pentru menţinerea plăţii indemnizaţiei de şomaj, la cererea persoanei care se deplasează în interiorul Uniunii Europene, Spaţiului Economic European sau în Elveţia pentru a căuta un loc de muncă şi doreşte să îşi menţină plata indemnizaţiei de şomaj, conform prevederilor legale, pe o perioadă de maximum 3 luni sau, după caz, 6 luni, cu aprobarea agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază teritorială îşi are, după caz, domiciliul sau reşedinţa;
.....
j) la data plecării din ţară pe o perioadă mai mică de 3 luni, la cererea persoanei, în situaţia în care plata indemnizaţiei de şomaj nu se suspendă în condiţiile lit. d);
.....
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 44. - Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeaza:
...
h) la data plecarii din tara a beneficiarului pentru o perioada mai mare de 3 luni;
...

2. Sumele compensatorii acordate de la angajator le veti primi in conditiile prevazute de contractul colectiv de munca sau de actul normativ in baza caruia v-au fost acordate.
Multumesc pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare somaj oct_12345 oct_12345 Buna ziua... In ce conditii imi pot suspenda somajul, ptr. o perioada de 3 luni?Este posibil asa ceva? Voi pleca din tara, si vreau ca dupa cele 3 luni, cand ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj goodrige goodrige Bună ziua, Care sunt posibilităţile de ridicare a ajutorului de şomaj şi a venitului de complectare de către o persoană împuternicită. Dacă nu ... (vezi toată discuția)
Suspendare ajutor somaj nonearfear nonearfear Buna ziua, Momentan beneficiez de indemnizatie de somaj si voi pleca in concediu inafara tarii pentru 10 zile. Inainte de la plecarea din tara am inteles ... (vezi toată discuția)