avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Constructie casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Constructie casa

Buna ziua. Am achizitionat un teren in ilfov, comuna vidra, situat cam la 400 metri de utilitati. Se poate demara procesul de autorizatie de constructie a casei fara utilitati? Multumesc, astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: irina_stirbu2000 , utilizator 14:44, 25 Februarie 2014
Ati solicitat certificat de urbanism ? Acolo va scrie tot ce aveti nevoie in vederea obtinerii autorizatiei de constructie, deci si referitor la utilitati.Din cate stiu eu nu va obliga nimeni sa aveti utilitati.
Autorizatia de Construire o puteti obtine si in lipsa utilitatilor. Poate dv. doriti sa va montati o eoliana pt curent, va incalziti cu sobe cu lemne, aveti putz pentru apa si hazna!;)
Deci persoana de la care am cumparat tereenul avea PUZ-ul facut pentru parcelele acelea.
Va multumesc pentru raspunssuri. Dar tot imi trebuiesc avizele de la curent , gaze si apa daca nu am utilitati? Pentru ca stiu ca pentru autorizatia de constructie treebuiesc niste avize de la eenel, gaze si de la canalizare...Dar eu nu am de niciunele...:D:">
Avizele solicitate prin certificatul de urbanism sunt necesare pentru stabilirea corecta a amplasamentului construcției(nu este permis a construi sub linia de inalta tensiune de exemplu,ca nu trece pe sub casa dvs. vreo conducta de apa sau gaz,etc.)Aceste avize nu au legatura cu bransamentul sau racordul la retelele de utilitati din zona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare apa si canal nevoie autorizatie de construire da sau nu? roman111 roman111 Va adresez o intrebare la care nu am vazut nicaieri raspuns pe forumuri. Imobilul nostru este bransat la magistrala de apa. Exista si un contract de bransament ... (vezi toată discuția)
Amplasare container cu destinatia de restaurant dorel92 dorel92 Buna seara, Doresc sa amplasez un container de 7,2m patrati plus terasa, impreuna au suprafata totala de 25m patrati cu destinatia de restaurant in zona ... (vezi toată discuția)
Racordare apa si canalizare obligatorie? buna ziua, sunt in procesul ... GabrielNicolae GabrielNicolae Racordare apa SI canalizare obligatorie? Buna ziua, Sunt in procesul constructiei casei. Incerc sa ma racordez la apa, dar cei de la compania de apa imi ... (vezi toată discuția)