avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... lnterdictia de grevare cu alte sarcini
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

lnterdictia de grevare cu alte sarcini

Buna ziua,

Conform contractului de credit (credit Prima Casa) restrictiile impuse sunt:

9. Imprumutatul este de acord cu notarea in cartea funciara (i) a interdictiei de vanzare a locuintei pe o perioada de 5 ani de la data dobandirii imobilului finantat in baza prezentului contract si (ii) a interdictiei de grevare cu alte sarcini pe intreaga perioada de finantare.
10. Imobilul achizitionat in cadrul programului "Prima Casa" nu va fi grevat de alte sarcini sau servituti, cu exceptia privilegiului vanzatorului pentru diferenta de pret care va fi achitata integral din credit, nu va fi in litigiu sau revendicat. Banca isi rezerva dreptul de a selecta si accepta numai acele garantii care indeplinesc conditiile Programului Prima Casa.

Tinand cont de aceste conditii am 2 intrebari:
1. Pot da imobililul in chirie?
2. banca imi spune ca trebuie sa isi dea ei acordul (se plateste si o taxa bineinteles pentru a-mi da acest acord). Trebuie sa cer acordul bancii si/sau statului ca sa dau in chirie imobilul? ...

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mneadan , utilizator 13:29, 27 Februarie 2014
da, puteti inchiria, dar, din nou DA, cu acordul bancii. asta pentru ca orice actiune de acest gen poate aduce atingeri asupra bunului pe care banca l-a primit in garantie si care sa-i scada valoarea de circulatie>>diminuarea posibilitatii de recuperare a creantei in cazul executarii silite.


multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament luat prin prima casa 2013 cristhy45 cristhy45 Buna ziua , poate ma ajuta si pe mine cineva . Am cateva lucruri neclare in legatura cu inchirerea unui ap cu 2 camere luat prin programul prima casa la ... (vezi toată discuția)
Pot vinde un apartament achizitionat prin credit? mircea_thegreek mircea_thegreek imi puteti spune, va rog, daca pot vinde apartamentul achizitionat in 2012, prin credit prima casa si achitat dupa circa 4 luni? stiu ca exista o restrictie de ... (vezi toată discuția)
Conditii prima casa claudyta claudyta buna ziua .ce conditii trebuie sa ai ca sa intri in programul prima casa ? va multumesc (vezi toată discuția)