avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ordonanta presedintiala - acces in imobil al ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ordonanta presedintiala - acces in imobil al mostenitorilor sezinari

dupa decesul tatalui, unul dintre descendenti si sotia supravietuitoare nu-i mai permit celuilalt descendent accesul in imobil, in ciuda faptului ca deocamdata dezbaterea succesiunii nu s-a finalizat, deci imobilul nu a fost atribuit nimanui. mentionez ca imobilul este bun propriu al defunctului, dobandit prin mostenire, deci sotia supravietuitoare nu este proprietar . avand in vedere ca fiul, fiind descendent, este mostenitor sezinar, el are un drept de posesie asupra mostenirii fara indeplinirea vreunei formalitati legale. pot sa cer pe cale de ordonanta presedintiala obligarea comostenitorilor la a-i permite accesul si acestui descendent in imobil, avand in vedere ca el are un drept de posesie asupra intregului? sau nu se justifica urgenta si ar fi mai potrivita o actiune pe drept comun?
Cel mai recent răspuns: lolo0112 , utilizator 13:03, 25 Aprilie 2009
Parerea mea este ca urgenta ar fi pe deplin justificata daca ai face dovada ca nu are unde locui si in acest fel ai mari sansele de a-ti fi admisa o ordonanta.
Sustin opinia colegului apaidiu, si de aceea va sfatuiesc sa faceti ce v-ati propus, dar sub atenta indrumare a unui jurist.
nu pot sa fac dovada ca nu are unde locui, pt ca are. as putea in schimb sa spun ca doreste sa cultive gradina imobilului si acest lucru trebuie facut cat mai urgent posibil, pentru a se obtine o recolta. :D suna destul de urgent, sau mai bine merg pe drept comun?
o actiune pe drept comun (obligatia de a face, obligarea paratelor la a-i permite reclamantului accesul in imobil) ar fi admisibila, in conditiile in care dezbaterea succesiunii nu este finalizata, deci practic ar trebui luata o masura vremelnica?
o actiune pe drept comun (obligatia de a face, obligarea paratelor la a-i permite reclamantului accesul in imobil) ar fi admisibila, in conditiile in care dezbaterea succesiunii nu este finalizata, deci practic ar trebui luata o masura vremelnica?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori sezinari; acces in imobil lolo0112 lolo0112 este posibil ca unul dintre mostenitorii sezinari si sotia supravietuitoare sa limiteze accesul celuilalt mostenitor sezinar in imobilul care formeaza masa ... (vezi toată discuția)
Inadmisibilitate ordonanta leusan leusan Un mostenitor a acceptat atat tacit(prin acte si fapte) pentru unul dintre parinti dar si expres,prin declaratie notariala cat si dezbaterea succesiunii , ... (vezi toată discuția)
Intrebare actiune evacuare MARCO002400 MARCO002400 Dupa moartea tatalui meu, in casa a ramas sotia lui si fiul acesteia, care nu este mama mea, tatal meu era recasatorit. Precizez ca el nu a avut copii din a ... (vezi toată discuția)