avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Un teren construibil poate redeveni agricol?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Un teren construibil poate redeveni agricol?

Am cumparat mai demult un teren intravilan in Ilfov cu destinatie curti-constructii. Am obtinut certificat de urbanism pentru el, dar nu am construit nimic.
Recent am observat ca pe factura de impozit apare intravilan agricol. Inseamna ca a redevenit cumva teren agricol?
Ultima modificare: Marți, 11 Martie 2014
helgapopa, utilizator
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 01:01, 12 Martie 2014
Da . In cazul de fata daca pe terenul respectiv nu exista notate constructii, atunci nu poat fi decat agricol .
Terenurile de orice fel, care apartin persoanelor fizice si juridice, indiferent de titlurile pe baza carora sunt detinute, se impart pe destinatii conform prevederilor legale. Prin “Detinatori de terenuri” se înteleg titularii dreptului de proprietate, persoane fizice sau juridice, ai altor drepturi reale asupra terenurilor sau cei care, potrivit legii civile, au calitatea de posesor ori detinator precar.
Din categoria terenurilor cu destinatie agricola fac parte: terenurile arabile, viile, livezile, pepinierele viticole, pomicole, plantatiile de hamei si duzi, pasunile, fânetele, serele, solariile, rasadnite, terenurile cu vegetatie forestiera daca nu fac parte din amenajarile silvice, pasunile împadurite, cele ocupate de constructii agrozootehnice si îmbunatatiri funciare, amenajarile piscicole, drumurile tehnologice si de depozite.
În aceasta categorie se includ toate terenurile indiferent de categoria de folosinta, situate in perimetrul localitatilor urbane si rurale ca urmare a stabilirii limitei de hotar a intravilanului, conform legislatiei în vigoare.
Terenurile ocupate cu curti si constructii (Cc). Aceasta categorie cuprinde terenurile cu diverse utilizari si destinatii, de exemplu: cladiri, curti, fabrici, uzine, silozuri, gari, hidrocentrale, cariere, exploatari miniere si petroliere, cabane, schituri, terenuri de sport, aerodromuri, diguri, taluzuri pietruite, terase, debusee, gradini botanice si zoologice, parcuri, cimitire, piete, rampe de încarcare, fâsia de frontiera, locuri de depozitare, precum si alte terenuri ce nu se încadreaza in nici una din categoriile de folosinta prevazute în articolele anterioare.
Deci:. in cazul de fata daca pe terenul respectiv nu exista notate constructii, atunci terenul pe care il detineti in proprietate nu poate fi decat agricol - notat in cadastru cu A.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2014
BEJENARU PETRU, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Destinatia si folosinta terenului Mihaela Enache Mihaela Enache Care e distinctia intre \"destinatia\" unui teren si \"categoria de folosinta\" a unui teren? Ex: teren cu destinatie forestiera si categoria de folosinta : ... (vezi toată discuția)
Arendare emilraile@yahoo.com emilraile@yahoo.com Pot arendă un teren intravilan cu construcție pe el? Multumesc (vezi toată discuția)
Trecerea unui teren din agricol în intravilan vanip vanip Terenul nostru are 20 ha si se gaseste în Ilfov. Pe titlul de proprietate, este scis ca are folosinta agricola. Nu avem nici un proiect, dar dorim sa obtinem ... (vezi toată discuția)