avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediu medical peste 90 zile fara viza
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediu medical peste 90 zile fara viza

Buna


Am o problema si va rog sa ma ajutati :

Un angajat din 27.09.2013 intra in cm din 01.10.2013 si are cm pana in 31.01.2014.
In luna octombrie 2013 neavand stagiu cel putin 30 zile nu am luat in calcul cm si l-am pontat.
In luna ianuarie 2014 i-am calculat cm ,am facut d112 pe care am depus-o si am depus la sanatate dosar(in martie ) pentru a recupera de la fnuass banii.
Am primit telefon de la Casa de Sanatate ca cm pe ianuarie avea nevoie de viza ca depasise 90 zile.
Va rog sa-mi sugerati cum as putea rezolva problema(cm , stat plata , D112)
Daca nu mai recuperez banii de la sanatate nu ar fi problema , dar ma intreb e bine ca am platit cm , ce se intampla cu D112 ?
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 07:45, 19 Martie 2014
Cum ati platit CM in noiembrie? ca certificat initial sau in continuare?
Ati trimis angajatul la medic sa anuleze CM din octombrie?
In noiembrie a avut certificat initial si asa l-am platit. Nu mai stiu cum a fost cel din octombrie ca nu l-am retinut neputand sa il platesc
Aici a gresit si medicul care a dat certificatul pe luna ianuarie, avea 90 de zile calendaristice in 29 ianuarie, pentru 30 si 31 ianuarie trebuia sa scrie un nou certificat, care trebuia vizat de medicul expert.
N-ati incercat sa trimiteti angajatul la medicul respectiv sa corecteze eroarea? Acel medic va fi penalizat si el ca n-a respectat conditiile de eliberare a certificatului, pentru ca trebuia sa verifice daca s-au acordat peste 90 de zile de CM. Stiu ca si medicii raporteaza datele certicatelor medicale eliberate, cu aceasta raportare confrunta casa de sanatate certificatele depuse de angajator.
Au fost cu cod 01 certificatele platite? Sunt cazuri cand, pentru anumite boli, se pot elibera certificate si peste 90 de zile calendaristice fara avizul medicului expert.


La firma am avut ceva asemanator acum vreo 3 ani, casa de sanatate a restituit doar o parte din sumele platite, iar diferenta nerestituita s-a imputat celor care au gresit plata concediilor medicale. Dar n-a mai fost nimic altceva, adica nu s-au depus declaratii rectificative si nu s-au solicitat banii inapoi de la angajatii care au avut concedii medicale.
Angajatul spune ca concediul pe octombrie l-a dat la doctor , i l-a anulat , de aceea i-a dat initial pe noiembrie. Dar la casa de sanatate apare si cel de pe octombrie. Daca l-a anulat doctorul trebuie sa faca raportare la casa de sanatate.
Multunesc pt.colaborare
Trebuie sa luati legatura cu doctorul respectiv si sa-l convingeti sa-si refaca raportarea cu concediile medicale. Sincer, nu stiu daca mai poate face acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz plata cm pe motiv ccmr28 - cm nu poate depasi 90 de zile ... allexs96 allexs96 Buna ziua, vin cu urmatoare situatie, zilele trecute am primit scrisoare de la CAS cu Refuz plata CM pe motiv CCMR28 - CM nu poate depasi 90 de zile fara ... (vezi toată discuția)
Concediu medical - urgent Alexandra Ilie Alexandra Ilie Buna ziua, Am urmatoarea situatie: unul dintre salariati are concediu medical de cateva luni. In luna iunie a solicitat o adeverinta pentru concediul ... (vezi toată discuția)
Concediu medical stefanica1975 stefanica1975 Buna ziua, Sunt insarcinata in 6 luni iar in data de 30 oct 2013 am mers la medicul ginecolog pt un concediu medical.Acesta mi-a eliberat un concediu ... (vezi toată discuția)