avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Club Sportiv cu autofinantare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Club Sportiv cu autofinantare

suntem un club sportiv cu multiple activitati sportive dar fara scop lucrativ. Situatia fiind din ce in ce mai grea ne-am adresat primariei care ne-a oferit o sala de sport pe care sa o reabilitam si apoi sa obtinem prin intermediul ei (inchirieri, nunti, discoteci) fondurile necesare contuinuarii activitatii sportive. Nu cunoastem modul prin care putem incasa acesti bani care vor fi folositi doar la plata salariatilor siactivitatilor specifice clubului. Trebuie facuta alta societate sau cum putem functiona, va reamintesc ca suntem non profit.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:43, 27 Aprilie 2009
Puteti desfasura activitati colaterale, pentru sustinerea activitatii care constituie obiectul de activitate al organizatiei non-profit (pentru obtinerea veniturilor necesare) .
Veti incheia cu Primaria un contract de concesiune si apoi va veti ocupa de administrarea salii.
Asociatiile, fundatiile si federatiile pot infiinta societati comerciale. Dividendele obtinute de asociatii, fundatii si federatii din activitatile acestor societati comerciale, daca nu se reinvestesc in aceleasi societati comerciale, se folosesc in mod obligatoriu pentru realizarea scopului asociatiei, fundatiei sau federatiei.

OG nr.26/2000, art. 46. - (1) Veniturile asociatiilor sau federatiilor provin din:
..............
d) venituri realizate din activitati economice directe;


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate economica asociatie sportiva. rodicaonet rodicaonet Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea chestiune: O asociatie sportiva non profit care are ca scop declarat pregatire sportiva(mai ... (vezi toată discuția)
Infiintare club sportiv roxy_dancer007 roxy_dancer007 buna seara va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarele privinte 1.am inteles ca ,clubul sportiv are un statut de personalitate juridica de drept privat ... (vezi toată discuția)
Ong Adrian Dumitrache Adrian Dumitrache Buna ziua Ma poate ajuta cineva? sa-mi spuna cum pot face ca o asociatie non profit sa devina lucrativa. Unde ar trebui sa merg si cu ce acte? (vezi toată discuția)