avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihnã dupã concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihnã dupã concediu medical

Bună ziua . Vă prezint următorul caz . Un salariat a fost în concediu medical de la sfârșitul lunii mai 2013 până la 1 aprilie 2014 fiind diagnosticat cu TBC . Pentru anul 2013 nu a beneficiat de concediu de odihnă . La revenirea din concediul de boală a solicitat acordarea concediului de odihnă pentru anul 2013 . Întrebare : i se cuvin zile de concediu pentru tot anul sau numai pentru perioada lucrată respectiv 5 luni ? . Vă mulțumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:40, 2 Aprilie 2014
C.O. pentru perioada efectiv lucrata
Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Aceasta dispozitie legala nu mai este aplicabila, in ceea ce priveste concediul medical, dupa ce Curtea Europeana de Justitie, printr-o hotarare preliminara pronuntata la data de 20 ianuarie 2009, a dat o interpretare a dispozitiilor art. 7 din Directiva 2003/88.

Pentru a beneficia de avantajele acestei hotarari va trebui sa actionati in judecata pe angajator.

Daca se doreste a se respecta acea Directiva si Hotarare a CEJ , angajatorul poate prevede in Reg.Intern o astfel de prevedere ... intr-adevar, nici Directiva si nici hotararea nu stabileste durata concediului medical care nu afecteaza CO.

Detalii gasiti si aici
[ link extern ]

In speta, avand in vedere cele mai sus mentionate, pentru anul 2013 are dreptul la CO integral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea concediului de odihna daniela-claudia daniela-claudia Unui salariat care a avut concediu medical i se vor diminua zilele de concediu de odihna in functie de numarul de zile de concediu medical? (vezi toată discuția)
Reducere numar zile co pentru concediu medicai ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, concediul medical de sarcina si lauzie , cele 126 zile afecteaza nr de zile de concediu de odihna acordate intr-un an? adica , daca un angajat ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pe 2014 ? 22.08.2009 22.08.2009 as dori un raspuns la urmatoarea intrebare Daca un salariat in tot anul 2014 este in concediu medical , la lichidarer r respectiv in luna iunie 2014 ... (vezi toată discuția)