avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obligativitatea stampilei de primire pe facturi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obligativitatea stampilei de primire pe facturi

buna ziua! lucrez sofer la o firma de distributie produse panificatie si mi se cere stampila cumparatorului pe facturi. eu livrez de obicei in sate si nu au toate magazinele stampile. mentionez ca marfa mi se plateste pe loc. cat de obligatoie e stampila de primire?
Cel mai recent răspuns: katiusa_77 , utilizator 13:55, 10 Aprilie 2014
stampila nu este obligatorie, ca reglementare legala.Dar compania dvs., cred ca vrea sa se asigure ca marfa este livrata si confirmata de primire, acolo unde trebuie sa ajunga.
stampila de primire nu este obligatorie incepand cu 01.01.2007. dar dat fiind faptul ca traim in Romania si foarte multi sunt cei care "trag tepe", se merge in continuare pe semnarea si stampilarea pe factura de primire. probabil vi s-a cerut sa se stampileze facturile pentru a se asigura ca se realizeaza plata. acest lucru se intampla la plata prin op sau alte metode (cec, bo). dar dat fiind faptul ca dvs faceti incasarea pe loc, inseamna ca emiteti o chitanta sau un bon fiscal, ar trebui sa le fie de ajuns celor de la contabilitatea societatii dvs, aveti dovada furnizarii produselor prin incasarea banilor si emiterea acelor acte de incasare.
sper sa va fie de folos raspunsul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva in activitatea hoteliera Mihaela Irina Mihaela Irina Buna ziua, SC la care lucrez are ca obiect de activitate hoteluri si restaurante. La un control de la Finante pentru o rambursare de Tva ne-a fost atrasa ... (vezi toată discuția)
Vanzare marfa din achizitii intracomunitare andreea_florentina andreea_florentina Buna ziua, Inregistram in gestiune marfa de la un furnizor extern cu data facturii emise de acesta. Fizic produsele le receptionam cu cateva zile mai ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante ,refuz cec lidia.balasa lidia.balasa Buna ziua, In iulie 08 am inceput o activitate comerciala ce presupune livrarea de materiale de constructii catre micii meseriasi, tot atunci am incheiat ... (vezi toată discuția)