avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inaltare nivel teren - obligatii ape pluviale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inaltare nivel teren - obligatii ape pluviale

Buna ziua
Ma confrunt cu urmatoarea situatie; vecinul meu a inaltat nivelul terenului sau si acum toata apa de la ploi ajunge in gradina mea.
As dori sa stiu daca din punct de vedere legal ar putea fi obligat la construirea unui gard pe toata suprafata hotarului ,ptr a evita acest lucru (fundatia celui vechi este sub nivelul terenului sau acum). Mentionez ca nu poate fi vorba de cale amiabila, deoarece am avut conflicte pe acest topic, iar el a construit doar unde a considerat necesar (jumatate din partea dinspre strada pe terenul lui, a lasat gardul vechi in spatele casei si apoi a mai construit jumatate din partea dinspre gradina peste gardul vechi); ambele cu fundatie beton si caramida, fara a avea acordul meu.
Am chemat o data pe cineva de la primarie, si-a luat angajamentul (doar verbal) ca o sa construiasca (in spatele casei) ptr a uni cele doua portiuni iar la partea din spate a terenului, a evitat spunand ca o vinde.
In prezent a rezemat niste panouri de lemn de vechiul gard (partea din spate) cu intentia vizibila de a continua sa inalte cu pamant.
Multumesc in avans
Cel mai recent răspuns: auricap , utilizator 11:05, 11 Aprilie 2014
cineva binevoitor ?
se gaseste totusi cineva care poate raspunde ?


multumesc in avans

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

inaltare nivel teren - obligatii ape pluviale auricap auricap Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea situatie; vecinul meu a inaltat nivelul terenului sau si acum toata apa de la ploi ajunge in gradina mea. As dori sa ... (vezi toată discuția)
inaltare nivel teren - obligatii ape pluviale auricap auricap Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea situatie; vecinul meu a inaltat nivelul terenului sau si acum toata apa de la ploi ajunge in gradina mea. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Construire gard intre proprietati lillyian20 lillyian20 Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema urmatoare: In 2010 am achizitionat o casa iar in spatele casei era un teren gol. Constructorul a ... (vezi toată discuția)