avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se poate intra din concediul de crestere copil pana la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se poate intra din concediul de crestere copil pana la 3 ani in somaj

sunt in concediu de ingrijire copil pala la 3 ani si luna aceasta trebuie sa incep munca dar nu vreau sa ma intorc inca si doresc sa stiu daca pot intra direct in somaj
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:36, 10 Aprilie 2014
1. - Pe perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. - Daca locul de munca al dvs. a fost desfiintat atunci angajatorul va poate oferi un alt loc de munca in conditii echivalente cu cel din CIM.
- Daca nu are un astfel de loc de munca sau daca dvs. nu il acceptati atunci va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.

4. - Dar nu il puteti obliga pe angajator sa va concedieze in asa fel incat sa beneficiati de indemnizatie de somaj daca el are nevoie de serviciile dvs.
- In aceasta situatie puteti demisiona apoi incheiati un CIM pe perioada determinata de o luna cu alt angajator si la incetarea de drept a CIM puteti beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot intra in somaj dupa ccc? MarinaSoare MarinaSoare Buna pe 25 martie copilul implineste 2 ani ,iar eu ar trebui sa incep munca insa doresc sa intru in somaj caci nu am cu cine lasa copilul ,pot intra in somaj ... (vezi toată discuția)
Cum intru in somaj dupa concediu cerestere copil? roxibela roxibela mai am 8 zile pana la incetarea ccc si sefa mi-a spus ca nu mai are nevoie de mine la firma,cum pot intra in somaj?Am dreptul?Daca da ce trebuie sa fac sa pot ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu crestere copil murfy murfy cu cat timp inainte pot sa-mi depun actele de somaj de expirarea indemnizatiei de cresterea copilului (vezi toată discuția)