avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Fundatii si ONG - impozit forfetar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Fundatii si ONG - impozit forfetar

Fundatiile si ONG-urile platesc impozitul forfetar pentru veniturile din activitatea economica?
Cel mai recent răspuns: Laura Stefan , Contabil 16:32, 1 Mai 2009
Exceptati de la plata impozitului forfetar sunt:

- barurile de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor sau pariurilor sportive, inclusiv persoanele juridice care realizeaza aceste venituri in baza unui contract de asociere

- persoanele juridice straine si persoanele fizice nerezidente care desfasoara activitate in Romania intr-o asociere fara personalitate juridica

- persoanele fizice rezidente asociate cu persoane juridice romane

- persoanele juridice straine care realizeaza vebituri din/sau in legatura cu proprietati imobiliare situate in Romania sau din vanzarea/cesionarea titlurilor de participare detinute la o persoana juridica romana

- trezoreria si institutiile statului

- fundatiile

- cultele religioase

- institutiile de invatamant particular acreditate

- asociatiile de proprietari

- ong-urile, sindicatele

- patronatele etc.
buna! asta am inteles si eu din art. 18 alin 2....in schimb nu-mi dau seama daca se refera si la veniturile economice pe care fundatiile si ONG-urile le pot obtine si care sunt scutite de la impozit in limita la 15000 eur dar nu mai mult de 10% din veniturile neimpozabile...

Sunt cumva bulversata pentru ca in actualele norme "Art. 13.Sunt obligate la plata impozitului pe profit, conform prezentului titlu, următoarele persoane, denumite în continuare contribuabili:
a) persoanele juridice române;
Norme metodologice:
1. Fac parte din această categorie companiile naţionale, societăţile naţionale, regiile autonome, indiferent de subordonare, societăţile comerciale, indiferent de forma juridică de organizare şi de forma de proprietate, inclusiv cele cu participare cu capital străin sau cu capital integral străin, societăţile agricole şi alte forme de asociere agricolă cu personalitate juridică, organizaţiile cooperatiste, instituţiile financiare şi instituţiile de credit, fundaţiile, asociaţiile, organizaţiile, precum şi orice altă entitate care are statutul legal de persoană juridică constituită potrivit legislaţiei române. "

Nu stiu cum sa citesc textul dpdv legal. La prima vedere eu am zis ca platesc forfetar pt tot ce depaseste limita de 15000 eur.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 101 asociatii de proprietari andregh andregh BUna ziua. Asociatiile de proprietari care nu realizeaza profit trebuie sa depuna Declaratia 101? Multumesc (vezi toată discuția)
Impozit pe profit aranka10a@yahoo.com aranka10a@yahoo.com Buna ziua, v-as ruga sa-mi spuna cineva daca s-a abrogat cumva legea care scutea asociatiile de locatari/proprietari de plata impozitului pe profit. Sau daca e ... (vezi toată discuția)
Tot forfetarul.... Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Am o nelamurire, a aparut OUG 22 DIN 2010, care, din cate am inteles se aplica unor noi activitati. Intrebarea mea e cum ramane cu plata forfetarului pentru ... (vezi toată discuția)