avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie de constructie

Buna ziua! Am o problema pentru care solicit raspuns din partea cuiva care e amabil sa ma ajute in solutionare acesteia. Tatal meu a construit pe proprietate un garaj din caramida si cu fundatie, in anul 1969. fara autorizatie de constructie, care este inregistrat la Primarie si pentru care s-a platit impozit de atunci pana in prezent. Pentru a intra in legalitate, ce anume e necesar? E suficient un certificat de la Primarie, conform caruia s-au platit toate obligatiile fiscale?
Pentru astfel de situatii, constructii edificate inainte de anul 2000, Primaria elibereaza un "Certificat pentru atestarea că petentul este cunoscut de proprietar". In baza acestui act locuinta poate fi intabulata.
Un alt act care sa inlocuiasca autorizatia pe care nu ati obtinut-o la timpul sau ar fi Sentinta judecatoreasca , in urma unui proces de actiune in constatare.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizație de construire pentru o anexa gospodăreasca ilegal construita Simona.Dunca Simona.Dunca Buna ziua! In 2015 (acum vreo 5 ani) am construit o anexa gospodăresc (beci - fundatie din beton sapat in pământ + garaj deasupra) de aproximativ 10 ... (vezi toată discuția)
Cumparare locuinta veche fara autorizatie de constructie prin banca rog solutii ciodaruvali ciodaruvali Doresc sa achizitionez o casa veche printr-un credit imobiliar problema este ca aceasta casa a fost construita in 1929 si nu au mostenitorii autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Ce este de făcut când un primar nu respectă legea? cui ar trebui să mă adresez? Schiopu Semfora Schiopu Semfora Ce este de facut daca un primar nu respecta legea(OUG 121 in Legea 7 [art. 36 alin (2)] cat si in Legea 50 [articolul 37 alin (5)])? Chiar dacă aceasta este ... (vezi toată discuția)