avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte copil minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte copil minor

Buna ziua!
Am o intrebare: Se poate ca tatal copilului, roman, plecat in Uk sa mearga la Consulatul Roman si sa faca in acceasi zi procura pentru a ma imputernicii pe mine, mama copilului, sa depun actele pentru pasaportul minorului si ridicarea pasaportului. Si tot atunci declaratia de a calatorii eu cu copilul in afara Romaniei.
De ce intreb...La datele personale ale copilului in declaratie se pot folosi seria si numarul certificatului de nastere????...Ca sa nu faca 2 drumuri la Consulat, un drum ptr procura apoi cand va fi gata pasaportul minorului inca un drum ptr declaratie. Nu de alta, dar e mai complicat din cauza timpului dar si din cauza ca nu este in Londra. Din ce am citit cu aceste hartii facute la Consulat nu mai este nevoie de alte semnaturi in tara sa fac eu ptr a le putea folosi.
Am citit ca in declatie se trece statul. Apropo, se poate trece tarile UE, nu doar o anumita tara???? Perioada poate fi si de 1 an???? Nu se stie in momentul de fata data plecarii si nici perioada cat vom sta acolo.
Multumesc frumos!
O seara buna!
Ultima modificare: Luni, 5 Mai 2014
Viviana_C, utilizator
Cel mai recent răspuns: Viviana_C , utilizator 19:19, 5 Mai 2014
Puteti. Pt copil e de ajuns numele si cnp-ul pt identificare , apoi ca va calatori cu dvs ca mama.. numele, sunt destule elemente de identificare, pana la urma nu seria si nr pasaportului sunt importante.
In declaratie .. va fi de acord sa calatoriti in tarile - insirati pe alea unde credeti ca va veti duce , nu in toate directiile, in perioada 06.2014-0.6.2015. un an.
Ultima modificare: Luni, 5 Mai 2014
gi-jane2, moderator
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport pentru minor gabriela141223 gabriela141223 buna ,am o problema .am vrut sa fac pasaport baiatului meu minor si nu au vrut sa-i faca zicand ca e nevoie de acordul tatalui ptr pasaport. nu am fost ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru a calatori cu un minor in strainatate merosa merosa Buna ziua. Ma numesc Robert si as vrea sa ma interesez de un lucru. Eu sunt in Anglia momentan si urmeaza sa vina si sotia cu copilul de 3 ani si m-ar ... (vezi toată discuția)
Pasaport minori maddallina_ maddallina_ buna ziua, am doi copii, unul de 3 ani si jumatate, iar celalalt de 10 luni. Sotul este plecat in Belgia si vreau sa merg cu copii la el. Pentru pasapoartele ... (vezi toată discuția)