avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Informatii post grefier
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Informatii post grefier

Buna ziua!
Poate oferi cineva, va rog, informatii concrete si corecte despre examenul pentru ocuparea unui post de grefier pe studii superioare juridice (dintre cele scoase la concurs), precum si despre postul in sine (salaru, decontarea chiriei, contract)? - am auzit tot felul de zvonuri si senzatia de "stiu despre toate" s-a transformat in "nu stiu nimic".

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: rhamnusia9 , utilizator 09:30, 24 Mai 2014
este un site special scoala de grefieri, il gasiti pe google,salariile nu sunt mari, 1500lei-2300lei dar se primesc pentru chirie si intretinere 300 euro dc nu sunteti din localitatea in care veti avea post.pentru admitea de anula cesta la scoala de grefieri s-au terminat inscrierile din 31.03
Va multumesc, insa nu ma interesa scoala de grefieri. Ma interesa situatia examenului direct pe posturile scoase la concurs. Iar eu sunt din Bucuresti, insa stau cu chirie. Nu detin apartament.
Informatiile astea se gasesc in legile de organizare..care sunt in tematica pentru examen. Pe grefieri.ro gasesti tematica.
Conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti : art 33 din lg 567/2004.Tot in lg asta gasesti info despre recrutarea, numirea, promovarea, formarea, detasarea grefierilor, cheltuielile de cazare , transport , concediu si conditiile in care ti se acorda etc. Daca vrei sa fii grefier cu studii superioare inseamna ca esti absolvent de drept si stii deja ca informatiile se obtin din legi, statute ..documente cu valoare juridice.Poti incepe cu lg 567/2004.. o sa-ti lamureasca multe din intrebari.
rhamnusia9 a scris:

Buna ziua!
Poate oferi cineva, va rog, informatii concrete si corecte despre examenul pentru ocuparea unui post de grefier pe studii superioare juridice (dintre cele scoase la concurs), precum si despre postul in sine (salaru, decontarea chiriei, contract)? - am auzit tot felul de zvonuri si senzatia de "stiu despre toate" s-a transformat in "nu stiu nimic".

Va multumesc!


Buna,
Daca vrei sa fi grefier, cum ti-a spus si doamna consilier si dna. grefier, toate aceste informatii le gasesti in legii si statute......daca ai fi avut curiozitatea sa te uiti pe o tematica de concurs ai fi vazut ca pe langa codurile de procedura ai de invatat si organizare juridica, si anume informatii depre obligatiile si drepturile grefierului.
Examenul pe post te incadreaza ca debutant 6 luni de zile ca si scoala de grefieri, unde vei remunerata cu un salariu de baza brut pentru functia de grefier debutant si in raport cu nivelul studiilor absolvite......dupa 6 luni de zile te incadreaza in gradul II si nu vei mai fi grefier debutant iar salariu va in functie de vechimea in munca si specialitate cat si in raport de nivelul instantei......pentru ca in afara de judecatorie celelalte instante au si un spor de instanta, tribunalul 5%,, curtea de apel 10% si asa mai departe.
Chiria da este acoperita in raport de evaluarea facuta pe zona. Dar mai multe informatii gasesti in legislatia pentru concurs!
Pentru cineva din domeniul juridic, tare va mai grabiti sa dati cu presupusul si chiar sa fiti convinse de un aspect vizavi de care n-aveti toate detaliile. Nu ca v-as datora explicatii, dar pentru a va linisti ingrijorarea legata de aparentul meu dezinteres, "am avut curiozitatea" de a ma uita pe tematica de concurs. Cineva de la Curtea de Apel mi-a dat alte informatii, drept pentru care am dorit sa aflu de la cineva care, eventual, lucreaza / cunoaste pe cineva care lucreaza pe postul respectiv (luand in considerare si faptul ca traim in Romania, unde lucrurile nu sunt aproape niciodata asa cum par). Acum sper ca intelegeti logica simplei si nevinovatei mele intrebari. Apropos, daca vrei sa faci parte din domeniul juridic, ar trebui sa stii sa scrii corect.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Mai 2014
rhamnusia9, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)
Grefier simplu cu studii medii sau superioare? Maryonea Maryonea Buna ziua. Intentionez sa particip la un concurs pentru grefieri la Parchetul de pe langa Judecatorie din orasul meu. Conditiile de studii sunt foarte generale ... (vezi toată discuția)
Grefier buburuzzzza buburuzzzza Subiect: Nelamurire! Buna ziua! sunt studenta in anul 3 la drept si as dori sa intreb,pentru grefieri,scoala se face doar la Bucuresti?este necesar prezenta ... (vezi toată discuția)